9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Nesteidzies izmest! 11 veidi kā iztīrīt neiztīrāmo

 

July 2014 015

Neviens nemīl uzkopšanu, bet tik un tā visi ar to nodarbojas. Arī mēs to nemīlam, bet tomēr uzskatām, ka, ņemot vērā ekonomiskos apstākļus valstī, daudzas lietas var un ir jādara pašiem. Lūk jums būs 11 veidi kā atmazgāt un iztīrīt to, kas liekās neatmazgājams un neiztīrāms.

1. Automašīnas salons.

Ķīmiskā tīrīšana- tas ir dārgi. Vienkārši pagatavojat ziepjūdeni ar sodu un etiķi. Paņemat cietu birsti un ķeraties klāt!

2. Logu rāmji.

No sākuma dāsni uzberat sodu. Tad uzlejat etiķi un nogaidāt kamēr beigs putoties. Tad ņemat talkā vecu zobu birsti un vates kociņus. Rūpīgi notīrāt visas spraudziņas un tad noslaukāt visu ar mitru lupatu.

3. Veļas mašīna.

Visi, kuri ir lietojuši veļas automātus, zin, ka ar laiku veļa no tiem tiek ņemta laukā ar nelielu piesmakumu. Lai atbrīvotos no šīm smakām, atliek vien uzstādīt veļasmašīnas visilgāko režīmu un iebērt pulvera nodalījumā hloru. Protams veļu likt iekšā nevajadzētu. Ja jūs atbaida hlors, varat izmantot sodu un etiķi.

4. Flīžu šuves.

Flīžu šuves var attīrīt ar hlora un zobu birstes palīdzību.

5. Mikrofibras dīvāns.

No sākuma tīrāt ar spirtu, pēc tam- ar destilētu ūdeni. Parastu krāna ūdeni nedrīkst izmantot, jo tad var rasties plankumi un pleķi. No sākuma samitriniet, pēc tam ar sausu, cietu birsti noberžat.

6. Matu suka.

Iemērcat karstā ūdenī, kuram ir pievienota soda. pēc tam suku būs ļoti viegli attīrīt.

7. Putekļi ventilācijas caurumos.

Izmantojat vecu, kosmētisko otiņu, lai piekļūtu tām vietām, kurām nevar piekļūt ar putekļusūcēju.

8. Neparocīgi stikla trauki.

Ņemat talkā ziepes, sāli un nedaudz silta ūdens. Visu to pilda traukā un kārtīgi kratāt. Ja ir nepieciešams, procedūru var atkārtot vairākas reizes.

9. Apdeguši katli un pannas.

Jums palīdzēs soda un ūdeņraža pārskābe. Nelielas pūles jums palīdzēs tikt galā ar vairāku stundu darbu, beržot bez šiem līdzekļiem.

10. Marķieris uz grīdas.

Ja jūsu bērni tikai vēl apgūst zīmēšanu, tad pieļaujam, ka jums šī problēma ir ļoti aktuāla. Zināt, kas jums palīdzēs? Zobu pasta! Uzliekat to uz ”zīmējuma” noturat dažas minūtes un tad notīrāt ar sūklīti.

11. Grila režģis.

Pārgriežat uz pusēm lielu sīpolu un tīrāt ar to restes. Restes notīrīsies ātri un vēl uz tām paliks sīpolu aromāts nākamajai gaļas cepšanas reizei.

avots: lifter.com.ua

 

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.