2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Svaigi apavi vienmēr, 4 veidi, kā to panākt

 

e905b8824dd3

1. Ņemam ūdeņraža pārskābi, samitrinām lupatiņu vai vates plāksnīti un rūpīgi iztīrām apavus no iekšpuses. Ja ar vienu procedūru nepietiek, to var atkārtot (vairākas reizes). Ūdeņraža pārskābes vietā var izmantot kālija permanganātu vai parasto spirtu (degvīnu), jo tiem piemīt antibakteriāls un atsvaidzinošs efekts.


2. Apavu dezodoranti arī palīdzēs likvidēt smaku. Vispirms nepieciešams apavus iztīrīt ar ūdeņraža pārskābi vai kālija permanganātu un tikai tad uzsmidzināt dezodorantu.

3. Tikt galā ar smaku palīdzēs adsorbenti – vielas, kuras uzsūc mitrumu un smaku. Tādu palīgu kvalitātē var izmantot miltus un pārtikas sodu. Tos ieber apavos un atstāj aptuveni uz 2 stundām, tad apavus iztīra ar putekļu sūcēju. Aktīvā ogle arī ir adsorbents, bet tā apavu iekšpusē var atstāt melnus traipus. Tāpēc labāk neriskējiet.

4. Etiķis. Labs smaku likvidētājs. Samērcējiet etiķī vates plāksnītes un ielieciet apavos aptuveni uz trīs stundām ( vai atstājiet pa nakti). Izņemiet plāksnītes un izvēdiniet apavus.

Katrs no šiem līdzekļiem ir labs, bet ja tos sakombinē , efekts būs lielāks. Vispirms iztīriet apavus ar ūdeņraža pārskābi vai etiķi, izvēdiniet un uzsmidziniet dezodorantu. Vai ieberiet apavos miltus, atstājiet pa nakti, tad labi izsūciet un iztīriet ar kālija permanganātu. Tas ir vienkārši. Bet ar veciem apaviem būs jānopūlas.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.