0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā sviesta lietošana uzturā spēj uzlabot veselību

 

91817881_Butter_202514c

Par sviesta veselīgumu rodas daudz strīdu. Tauki piedalās organisma vielmaiņas procesos.
Smadzenes nespēj produktīvi strādāt, ja nesaņems taukus pietiekamā daudzumā. Tāpēc ar ēdienu tie jāuzņem pietiekamā daudzumā.

Sviests satur taukskābes, kas palīdz saglabāt ādas skaistumu un jaunību. Ir pierādīts, ka tiem cilvēkiem, kuri atteicās no sviesta lietošanas, un līdz ar to rodas taukskābju trūkums, kļūst retāki mati un sāk lobīties āda.
Sviests ir bagāts ar piena taukiem, dažādiem vitamīniem, mangānu, cinku, fosforu, dzelzi. Tas satur arī „skaistuma vitamīnu” (E). Visas vielas labi uzsūcas.

Ir jālieto augstas kvalitātes sviests. Tas palīdzēs organismam cīņā ar dažādām slimībām: asinsvadu vājumu, sliktu redzi, pazeminātu imunitāti.

Lai organisms varētu ražot pietiekamu hormonu daudzumu, tam ir nepieciešams holesterīns, kuru saņemam ar sviestu.

Neskatoties uz to, ka sviestā ir daudz kaloriju, tas diezgan viegli asimilējas un nes organismam labumu.

Tiem, kas cīnās ar lieko svaru, sviestmaize no rīta ne tikai nekaitēs, bet dos enerģiju visai dienai.

Dietologi ir pierādījuši, ka sviesta uzņemšana ikdienā palīdz ražot laimes hormonu, savukārt, piena tauki piedalās kalcija uzsūkšanas procesā. Tomēr ar tā pārmērīgu lietošanu arī nevajadzēt pārspīlēt.

Lai saņemtu visus labumus no sviesta, ir atbildīgi jāpieiet tā izvēles un uzglabāšanas jautājumam. Sviestam ir jāsatur ne mazāk par 80 % tauku. Lai saglabātu vitamīnus un vērtīgas vielas, to nedrīkst glabāt gaismā un stikla traukos. Turiet sviestu atsevišķi no pārējiem produktiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.