9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kādas ir priekšrocības barošanai ar mākslīgo piena aizvietotāju

 

mving_29_12_2013_7_11_31

Bez šaubām, jaundzimušā veselībai un stiprai imunitātei, kā arī bērna mātes veselībai pēc dzemdībām būtu labāk, ja bērniņš saņemtu mātes pienu vismaz pirmos 6 mēnešus. Bet dažādu iemeslu dēļ ne visām jaunām māmiņām ir iespēja barot mazuli ar savu pienu.

Situācijas var būt dažādas: piena trūkums, akūta vajadzība sākt lietot medikamentus un daudzas citas. Šajā gadījumā problēmu var atrisināt, pārejot uz mākslīgo barošanu. Protams, ar krūts piena unikālo sastāvu nav salīdzināms neviens maisījums. Bet mūsdienu rūpniecība ražo kvalitatīvus piena maisījumus, kuru sastāvā ir viss noderīgu barības vielu, vitamīnu un minerālvielu spektrs, kas augošam organismam būtu nepieciešams. Bērni, kuri tiek baroti mākslīgi, izaug tikpat veselīgi kā bērni, kuri saņem mātes pienu.

Ja jūs izlēmāt pāriet uz mākslīgo barošanu, tad dariet to pakāpeniski, jo bērnam tas ir liels stress. No sākuma iedodiet viņam krūts pienu no pudelītes, neuzstājiet, ja nesanāk uzreiz. Var iedot maisījumu no karotītes, lai bērns saprot, ka ēdienu var saņemt ne tikai no mātes krūts. Iespējams, ka būs nepieciešamas 2-3 nedēļas, lai pieradinātu viņu ēst no pudelītes.

Mākslīgai barošanai ir arī savi plusi. Daļu no pienākumiem zīdaiņa aprūpē var uzņemties jūsu tuvinieki, jo pabarot varēsiet ne tikai jūs, bet arī jūsu partneris, radinieki, aukles vai pat vecākie bērni. Labi būtu, ja viņi uzņemtos uz sevis nakts barošanu pirmajās grūtajās nedēļās pēc dzemdībām.

Jums nebūs ierobežojuma ievērot diētu un uztraukumu par medikamentu lietošanu, kas nonāktu jūsu pienā, jo jūs taču nebarojiet ar krūti. Jūs varēsiet neuztraukties par piena pietiekamību, par krūtsgalu plaisāšanu vai par infekcijas nodošanu jūsu mazulim.

Ja jūs strādājat, ērtāk būtu pāriet uz mākslīgo barošanu. Jūs varēsiet precīzi nomērīt, cik gramus apēd jūsu bērns. Maisījums pārstrādājas ilgāk, tāpēc bērns spēs izgulēt visu nakti un barot viņu varēs retāk. Barojot mākslīgi, jums nebūs diskomforta sajūta, kuru dažreiz izjūt māmiņas, barojot bērnu sabiedriskā vietā vai darbā.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.