6 porcijām
Sastāvs:
- 175 g rūgtās šokolādes
- 100 g svaigu vai saldētu aveņu
- 450 g grieķu jogurta (jogurta bez piedevām)
- 3 ēdamkarotes medus
- šokolādes skaidiņas
Pagatavošana
Sadrupina šokolādi un liek karstumizturīgā traukā.
Katlā uzvāra ūdeni, un tajā liek trauku ar šokolādes gabaliņiem. Lēni izkausē šokolādi uz lēnas uguns.
Tad šokolādi 10 minūtes atdzesē. Pa to laiku 6 deserta trauciņos izliek avenes.
Kad šokolāde nedaudz atdzisusi, to ātri samaisa ar jogurtu un medu. Pārlej avenes.
Liek ledusskapī, pēc tam rotā ar šokolādes pārsliņām.
Raksts tapis sadarbībā ar portālu LA.lv