6.8 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Marmora rulete ar šokolādes un banānu krēmu

 

Mramornyy-rulet-s-shokoladnobananovym-kremom

Biskvītam vajadzēs:

Olas – 4 gab; 
Cukurs – 4 ēdamkarotes;
Vaniļas cukurs – 1 paciņa;
Milti – 4 ēdamkarotes;
Augu eļļa (bez smaržas) – 4 ēdamkarotes;
Irdinātājs – 1/2 tējkarotes;
Šķipsniņa sāls;
Kakao pulveris – 1 ēdamkarote;
Šķīstošā kafija – 1 tējkarote;
Ūdens (vārīts) – 1 – 2 ēdamkarotes.

Krēmam:

Trekns krējums (40%) – 200 gr;
Pūdercukurs – 1 ēdamkarote;
Putukrējuma biezinātājs – 1 paciņa.

Vēl:

Banāns ( nogatavojies) – 1 gab;
Šokolāde (piena vai rūgtā) – 100 gr;
Konjaks vai rums – 1 tējkarote.

Pagatavošana:

Mīklai saputot olu baltumus, pakāpeniski pievienot 2 ēdamkarotes cukura un šķipsniņu sāls. Dzeltenumus saputot ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Nepārtraucot putošanu , pakāpeniski pieliet eļļu. Uzmanīgi savienot olu dzeltenumu maisījumu ar olu baltumiem. Miltus sajaukt ar irdinātāju, izsijāt. Uzmanīgi samaisīt, cenšoties saglabāt apjomu.
Atsevišķā bļodā sajaukt kakao ar kafiju un ūdeni līdz viendabīgam masai.
Pannā (36×28)ieklāt pergamentu (mazliet sasmērēt ar augu eļļu). Kārtīgi uzlikt 2/3 mīklas. Izlīdzināt. Atlikušajai 1/3 mīklas pievienot kakao – kafijas maisījumu. Kārtīgi samaisīt. Ar karotes palīdzību likt uz gaišā mīklas slāņa „traipu” veidā. Ar zobu bakstāmo uzzīmēt haotiskus zīmējumus.
Cept cepeškrāsnī uzkarsētā līdz 180 grādiem 15 – 20 minūtes, kamēr gatava.
Izcepto plāksni apsegt ar virtuves dvieli, ātri apgriezt un noņemt pergamentu.
Vēl karstu, plāksni kopā ar dvieli kārtīgi satīt ruletē. Ļaut atdzist.
Krēmam saputot krējumu ar pūdercukuru un putukrējuma biezinātāju, līdz biezai konsistencei. Ūdens peldē izkausēt šokolādi. Banānu saspaidīt līdz biezputras konsistencei, samaisīt ar izkausēto šokolādi un konjaku, rūpīgi visu samaisīt. Sajaukt šokolādes – banānu maisījumu ar krējuma krēmu.
Atdzisušo ruleti attīt, sasmērēt ar krēmu. Atkal satīt ruletē. Malas nolocīt.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.