18.8 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Pagatavo plācenīšus – Pita

 

30e084

Sastāvdaļas:

Milti – 3 glāzes
Olīveļļa (opcionāli) – 2 tējkarotes
Sāls – 2 tējkarotes
Sausais raugs – 2 tējkarotes
Silts ūdens – 1 glāze

Pagatavošana:

Liesie plāceņi pita plaši izplatīti Tuvo Austrumu valstīs. Tos ēd vienkārši kā maizi, gan ar daudzveidīgu pildījumu, kuru iepilda plāceņa vidū izgrieztā „kabatiņā”. Mājas apstākļos pita var cept cepeškrāsnī vai arī uz pannas. Es jums izstāstīšu abus veidus, bet jūs izvēlaties jums ērtāko. Izšķīdiniet raugu siltā ūdeni un atstājiet uz 5 min, kamēr notiek reakcija. Tad pievienojiet miltus, sāli un olīveļļu. Sajauciet, lai izveidojas drupačaina mīkla.
Uzberiet darba virsmai miltus un samīciet uz tās mīklu. Mīciet 5 – 7 minūtes, kamēr mīkla kļūst gluda, viendabīga un elastīga. Tad ievietojiet to ar eļļu sasmērētā bļodā vai katliņā, apsedziet ar pārtikas plēvi un atstājiet siltā vietā.
Kad mīkla ir dubultojusies apjomā ( tas būs aptuveni pēc stundas), sadaliet to 8 vienādās daļās un izveltnējiet aptuveni 5 – 7 mm biezos plāceņos.
Ja gribat cept cepeškrāsnī, tad uzsildiet to līdz 220 grādu temperatūrai, lieciet plāceņus uz pannas un cepiet 3 min.
Cepeškrāsnī plāceņi sāks ātri piebriest. Kad pita pieņems gandrīz vai apļveida formu , tā ir gatava un to drīkst izņemt no cepeškrāsns. Gatavos plāceņus apsedziet ar tīru dvieli.
Otrais variants – panna. Labāk čuguna. Uzsildiet to, ielejiet dažus pilienus eļļas, un ievietojiet plāceni pannā. Pēc 30 sek uz tā sāks parādīties burbuļi. Apgrieziet pita uz otru pusi.
Gatavojiet pita 1 – 2 min, tad atkal apgrieziet un gatavojiet vēl 1 – 2 min.
Gatavu pita vēlams pasniegt uzreiz.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.