8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

9 padomi gardu plāno pankūku cepšanā

 

2bKdHnmm0OI 1. 

1. Šķidrumu mīklai ir ieteicams pievienot karstu, lai mīkla būtu elastīgāka.

2. Lai jūsu pankūkas izdotos gardas un skaistas, ļaujiet izsijātajiem miltiem nedaudz atpūsties, nepievienojiet tos uzreiz.

3. Sāli un cukuru pievienojiet tieši tik, cik ir norādīts receptē, jo, ja jūs pievienosiet par daudz sāls, tad mīkla slikti rūgs un pankūkas sanāks bālas, bet, ja ir par daudz cukura, tad tās kļūst cietas.

4. Ja miltus izmaisa sālsūdenī, tad nebūs kunkuļu.

5. Pannā, pankūku cepšanai, no sākuma vajag iebērt sāli, tad to izslaucīt ar salveti un tikai tad liet virsū eļļu un mīklu.

6. Ļoti ērti pankūkas ir cept uz divām panņām, bet trešo turēt uz mazas liesmiņas un tajā likt pankūkas, ik pa laikam apgriežot saliktās pankūkas. Tā jūsu pankūkas būs karstas līdz pat pasniegšanai uz galda.

7. Ja apgriežot pankūka plīst, tad vajag mīklai pievienot miltus un olu.

8. Lai pankūkas uzsildītu ietiniet tās folijā un lieciet cepeškrāsnī 140 grādos uz 10-15 minūtēm.

9. Ja jums iepriekšējā dienā nav izdevies uzreiz apēst visas pankūkas, bet šodien tās neliekas vairs tik garšīgas, tad jūs variet izdarīt sekojošo- apberiet pankūkas viebu pusi ar cukuru un salociet tās četrās daļās. Salocītās pankūkas kārtojiet uz cepešpannas, pārklājiet ar cepamo papīru un lieciet iepriekš uz maksimālo temperatūru uzsildītā cepeškrāsnī uz 4-5 minūtēm. Sekojiet līdzi, lai tās nepiedeg. Pankūkas būs gardas, kraukšķīgas, karamelīgas- vēl gardākas nekā tikko ceptas.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.