Lietot uzturā papriku rekomendē cilvēkiem, kuri cieš no sirds asinsvadu slimībām, cukura diabēta, tūskas, dermatīta, zemas imunitātes, anēmijas, bezmiega.
Paprika stimulē kuņģa un žultspūšļa darbību, pazemina arteriālo spiedienu, šķidrina asinis, novērš trombu veidošanos un neļauj radiācijai iekļūt organismā.
Saldā sarkanā paprika palīdz novērst astmas lēkmes, cīnīties ar bronhītu, uzlabo elpošanu un palēnina onkoloģisko slimību attīstību.
Uzlabo atmiņu, atbrīvo no depresijas, regulē vielmaiņu, atjauno darbspējas.
Cilvēki, kuri apēd vismaz vienu papriku dienā, atšķiras ar apskaužamu optimismu, viņiem praktiski nekad nemēdz būt slikts garastāvoklis.
Vēlies būt skaista? Ēd papriku. Tā uzlabo redzi un liek acīm mirdzēt. Paprikas lietošana uzturā labvēlīgi ietekmē zobu stāvokli un ādas elastību. Nagi kļūst spīdīgi un nelūzt. Mati paliek kuplāki un ātrāk aug.
Sievietēm ir jāēd paprika, lai vecumdienās nebūtu osteoporozes.
Paprika ir diētisks produkts, to var ēst neapstrādātu, cept un marinēt. Tā lieliski remdē ne tikai izsalkumu, bet arī slāpes.
Paprika atbrīvo no pinnēm, attīra, mitrina un manāmi atjauno ādu.
Sarkanā paprika, kas aug sievietei uz palodzes, pievilina viņas mājās mīlestību.