1 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Jojobas eļļa sejas ādai

 

narodnaya-meditsina-tailanda-thaichata.ru_

Jojobas ēteriskā eļļa atšķiras no pārējām tamlīdzīgām eļļām ar universālo sastāvu, kas derēs jebkuram sejas ādas tipam. Ar to ir izskaidrojama tā esamība daudzos kosmētiskos līdzekļos un procedūrās.

Jojobas eļļa novītušai sejas ādai

Tā palīdz pie pirmajām grumbām gan tīrā veidā, gan kā kopšanas līdzekļu viens no komponentiem. Produkts aizkavē ādas atūdeņošanas procesus un šūnu atmiršanu. Pateicoties tam sākas šūnu reģenerācija, kolagēna un elastīna izstrāde.

Maska ar jojobas eļļu

2 ēdamkarotes eļļas sajaukt ar 2 pilieniem pačūlijas eļļas. Iemasēt maisījumu sejas ādā ar pirkstu galiem. Atstāt, kamēr uzsūksies, tad ar vates disku noņemt eļļas pārpalikumus.
Ja grumbas ir dziļas, tad maisījumam vēl pievieno kumelītes un sandalkoka eļļas.

Jojobas eļļa problemātiskai sejas ādai

Eļļa noņem iekaisumu, veicina strutu un infiltrāta uzsūkšanos, novērš jaunu piņņu rašanos, attīra un sašaurina poras, normalizē ādas tauku izstrādi, mitrina iekaisušu ādu, novērš tās lobīšanos un baro.
Jojobas eļļa palīdz pat pie zemādas iekaisumiem, pateicoties dziļai iekļūšanas spējai.

Pretpiņņu aplikācijas

Vienā ēdamkarotē jojobas eļļas izšķīdināt vienu pilienu lavandas eļļas un vienu pilienu tējas koka eļļas. Uzsmērēt uz ādas problēmzonām. Vates disku vai marles atgriezumu samitrināt ar eļļu maisījumu un uzlikt to uz apsmērētām vietām. Pēc 20 minūtēm noņemt aplikāciju pārpalikumus ar salveti. Procedūru var veikt ne biežāk kā 2 reizes dienā.

Jojobas eļļa acu zonai

Āda ap acīm ir ļoti plāna un jūtīga. Tāpēc pastāvīgas staipīšanas, agresīvas ārējās vides iedarbības un dekoratīvas kosmētikas dēļ tā ātri novīst un parādās sīkas grumbiņas. Tas nozīmē, ka ādai pietrūkst mitrināšanas un barošanas.

Visvienkāršākais veids ir pievienot jojobas eļļu acu krēmam. Var arī iemasēt tīru eļļu vai pagatavot līdzekli plakstiņiem:

Samaisīt vienādās proporcijās jojobas un avokado eļļas;
Pievienot pa vienam pilienam fenheļa, rožu, piparmētru, sandalkoka, limetta eļļu;
Iegūto sastāvu uzsmērēt uz ādas ap acīm 2 reizes dienā vai tikai vakarā, pirms gulētiešanas;

Jojobas eļļa skropstām

Lai skropstas kļūtu biezākas, uzsmērējiet uz tām jojobas eļļu. Katru vakaru ar tīru otiņu uznesiet eļļu no skropstu vidus līdz galiem.

Jojobas eļļa lūpām

Lūpu āda ir ne mazāk jūtīga kā āda ap acīm. Tā bieži sasprēgā vējā un lobās, it īpaši ziemā. Lai to novērstu, katru dienu veiciet sekojošu procedūru:

15 ml jojobas eļļas pievienojiet 2 pilienu piparmētru vai melisas eļļas;
Labi samaisiet;
Uzklājiet eļļas maisījumu uz lūpām biezā slānī. To var darīt ar mīkstu zobu birsti, lai vienlaicīgi veiktu masāžu un uzlabotu asinsriti.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.