4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Katras meitenes zelta likumi

 

Beautiful-girl-sketch-artwork

1. Tauki uz vēdera netiek sadedzināti, kad jūs strādājat ar vēderpresi. Prese būs, bet zem tauku slāņa, tā ka vēdera apjoms tikai palielināsies. Lai tauki uz vēdera tiktu sadedzināti, visu laiku ievelciet vēderu un nodarbiniet muskuļus.

2. Vislabāk gurniem palīdz vēzēšana, ikriem – stiepšana, kājām – staigāšana

3. Lai muskuļi tiktu stiprināti skaisti un neaugtu kā svarcēlājiem, nodarbojieties ar sportu 2-3 reizes nedēļā un veiciet to pēc speciāli izstrādātas programmas.

4. No rītiem izdzeriet 2 glāzes ūdens, var ar citronu, pēc 10 minūtēm 2 karotes olīvu, vai linu eļļas (lai būtu vajadzīgie tauki organismā, krūtīm un menstruālā cikla saglabāšanai). Tāpat var apēst ābolu, tas palīdz arī pārēšanās gadījumā.

5. Pēc 10 -15 minūtēm brokastis, tām jābūt sātīgām un pilnvērtīgām, lai dotu signālu organismam, ka laiks mosties un nodrošināt ar enerģiju visu dienu.

6. Ēdienam neuzdzert šķidrumu un pēc ēšanas vēl 40 minūtes neko neuzdzeriet. Tas palēnina gremošanu. liek sajust smagumu kuņģī, paplašina kuņģa sieniņas.

7. Ēst biežāk, bet mazām porcijām, ideāli metabolisma uzlabošanai jāēd 5 reizes dienā ik pēc 3 stundām vienā un tajā pašā laikā (lai organisms pierod un labāk strādātu).

8. Pirtis un saunas nesadedzina taukus, tikai izvada šķidrumu no organisma, kurš atgriežas pēc 2 stundām.

9. Neēst pēc sešiem – likums. Ēst vajag 3-4 stundas līdz gulētiešanai.

10. Pēc 16:00 – tikai olbaltumvielu bagāta pārtika. Ogļhidrāti dienas otrajā pusē pārvēršas par taukiem.

11. Kontrasta duša – panaceja no visa. Palielina asins cirkulāciju, attiecīgi palielina metabolismu, izlīdzina celulītu, kā arī uzlabo sejas ādas krāsu, rodas gribasspēks. Uz priekšu jauniem ieradumiem!

12. Nesteidzīgi sakošļā barību, lēni un apdomīgi – tikai tāpēc, lai paātrinātu metabolismu. Zini, kāpēc ir tādi, kas daudz ēd un nepaliek resni? Metabolisms labs. Un vēl ir francūziešu noslēpums – viņas nekad nesteidzas ēšanas laikā un nekad neēd starp ēdienreizēm.

13. Sāta sajūta atnāk pēc 20 minūtēm. Iedomājies, cik daudz tu spēj aprīt 20 minūšu laikā. Tāpēc ēd lēnām un nesteidzies!

14. Padari ēdienreizes par mocībām. Sēdi taisnu muguru, bez televizora, grāmatas, lieto pareizos ēdienrīkus, servē galdu pēc visiem noteikumiem. Iedomājies, ka tev pretī sēž puisis. Nu, un ja esi no īsta azbesta, pamēģini ēst kaila spoguļa priekšā.

15. Gribas ko ieēst, bet vai vajag? Izdari 20 pietupienus, 50 palēcienus. Sagatavo aromātisku vannu, aizej uz veikalu un paskaties, kas jauns drēbju veikalā.

16.  Vingro pēc katrām 5 minūtēm, sēdi pie datora – aiziet izdarīt vēderpresi, pēc 5 minūtēm – pasēdēt un atkal iesildies un patērē kalorijas.

17. Sportojot negribas ēst divu iemeslu pēc: fiziski – iekšējie orgāni tiek pakratīti un svīsti, psiholoģiski- patērēji kalorijas un negribas krāt jaunas.

18. Katru stundu dzer glāzi ūdens (vislabāk nelieliem malkiem – tā ir veselīgāk), pārvērt to par aizraujošu procesu – pievieno citronu, piparmētras – iemīli ūdeni.

19. Kafiju, cigaretes, alkoholu, gāzētos dzērienus, čipsus, majonēzi, desas- tie lai ir tavi pamatienaidnieki. Iegaumē šos nosaukumus un asociē tos ar celulītu un taukiem sānos. Neieredzi tos!

20. Rieksti, eļļa – veselīgi, bet nelielos daudzumos, tie ir superbagāti ar kalorijām. Tā ka sauja riekstu, kuri tik ļoti garšo, var sastādīt visas dienas kaloriju devu. Tāpēc neaizraujies ar eļļu, pievienojot to salātiem. No 100 paredzētajām kalorijām tur var būt jau 200, 300, 500. 8 rieksti dienā – pilnīgi pietiek.

21. Kā baltmaizē, tā arī rupjmaizē ir vienāds kaloriju daudzums. Tā ka bez aizspriedumiem mācies iztikt bez maizes, vai arī ēd tikai rudzu maizi.

23. Nedzer tēju ēšanas laikā – atmet šo ieradumu. Vienīgi, ja ēdienu starplaikos. Un bez cukura, kam tev lieki ogļhidrāti? Tā ir tīrā inde. Tā vietā lieto medu.

24. Zaļā tēja – 2 krūzītes dienā – nomierina un izvada kaitīgās vielas no organisma.

 

1 KOMENTĀRS

  1. Šausmas, kādas muļķības.. “muskuļi kā svarcēlājiem” (nodarbojos ar crossfit 5x nedēļā un tik seksīgs augums kā vēl nekad), “ēšana kā mocības” (ēst vajag un ēdiens ir jābauda, galvenais pēc iespējas mazāk pārstrādātu/apstrādātu produktu. Cilvēkiem nevajag sevi izmocīt, lai dzītos pakaļ kaut kādiem novecojušiem standartiem, mīliet sevi un dzīvojiet veselīgi.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.