Sastāvdaļas:
200 g vistas filejas
1 svaigs gurķis
2 salātu lapas
50 g siera
3 ēdamkarotes majonēzes
3 ēdamkarotes dabīgā jogurta
vai netrekna krējuma
1 mandarīns
sauja lazdu riekstu
zaļumi (pētersīļi vai dilles)
sāls
Pagatavošana:
Vistas fileju vārām sālītā ūdenī un atstājam buljonā atdzist. Tad sadalām un smalki sagriežam. Sieru sarīvējam, gurķus sagriežam salmiņos. Sausā pannā apgrauzdējam lazdu riekstus un nolobām. Attīrītos riekstus sasmalcinām. Salātu lapas nomazgājam, nosusinām. Mandarīnu notīrām , sagriežam aplīšos. Ja izmantojam jogurtu vai krējumu, sajaucam ar majonēzi. Mērce ir gatava. Salātus ieteicams pasniegt porciju traukos vai caurspīdīgās glāzēs. Glāzes apakšā liekam sagrieztu vistas fileju, mazliet mērces. Apberam ar sasmalcinātiem riekstiem. Nākošajā kārtā liekam gurķus, pasālām, virsū liekam mazliet mērces un riekstus. Tad sarīvēto sieru , mērci, riekstus. Tad kārtīgi sakārtojam saplūkātās salātu lapiņas, mandarīna aplīšus un pētersīļa zariņu. Ļaujam salātiem pastāvēt aukstumā 1 – 2 stundas.
Salāti ir gatavi! Lai garšo!