3.2 C
Rīga
pirmdien, 25 novembris, 2024

Torte ar īpašu mīlestību

 
setwalls.ru-76152
Sen vairs nav noslēpums, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Tad palutināsim mūsu dārgos saldummīļus un uzcepsim oriģinālu torti ar pārsteigumu!
 
Sastāvdaļas:
– dekoram:
Kārtainās mīklas plāksnes
Krēms
Sarkanie augļi vai sarkana pārtikas krāsviela
Cirkulis
Nazis
– biskvītam:
6 olas
200-250 g cukura
150 g miltu
1 paciņa vanilīna cukura
1 paciņa irdinātāja
sāls šķipsniņa
forma cepšanai (25 – 28 cm)
 
Pagatavošana:
 
Labi sakult olas, pakāpeniski pievienot  cukuru, vanilīnu un sāli. Sakult visu pāris minūtes, tad pievienot miltus, kas iepriekš ir samaisīti ar ar irdinātāju, un maisīt visu tālāk aptuveni 30 minūtes. Mīklai ir jābūt pusšķidrai. Mīklu ieliet formā, kas noklāta ar pergamenta papīru, un cept 20 – 25 minūtes līdz 200 g sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavu biskvītu izņemt no cepeškrāsns un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai, tad izņemt un formas.
Tortes noformējums. Būs nepieciešamas 4 zemas vai 2 augstas mīklas plāksnes, sagrieztas uz pusēm divās daļās. Būs nepieciešama arī vēl viena plāksne pildījumam. Savienot katru plākšņu pāri, uzsmērējot tām krēmu un ievietojot uz kādu laiku ledusskapī. Tajā laikā jāpagatavo tortes pildījumu. Šis nolūkam samīcīt plāksni ar dakšu un samaisīt ar sarkano pārtikas krāsvielu vai sarkaniem augļiem (ogām), piemēram, ar zemenēm.
 Uztaisīm atzīmi uz plākšņu pāra ar cirkuļa palīdzību tā, kā ir parādīts uz foto.
 Ar naža palīdzību izgriezt “piltuvīti” (sk. foto), lai līdz tortes pamatnei paliktu 1 -2 cm.
Tad ņemt otru plākšņu pāri, uztaisīt atzīmi un izgriezt “piltuvīti” ar paaugstinājumu centrā.
Savienojot abas pusītes, tortes vidū jāiznāk tukšumam sirds formā, kuru uzpilda ar sarkanu pildījumu. Torti ievietot uz kādu laiku ledusskapī.
Biskvīta malas apsmērēt ar krēmu. Salikt kopā abas tortes daļas, virsmu un sānus izdaiļot ar krēmu.
Torte ar pārsteigumu ir gatava!
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.