3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Ātrais ķiršu pīrāgs

 

receta-postres-pay-cereza-613x342

Pīrāgs ir ļoti vienkāršs, bet tik garšīgs…

Sastāvdaļas:

Mīkla:
2 olas
1 ēdamkarote cukura
0,5 tējkarotes sodas vai 1,5 tējkarotes irdinātāja
200 gr krējuma (es lietoju 20%)
100 gr sviesta (es lietoju margarīnu)
1 paciņa vaniļas cukura (izlietoju 3 tējkarotes)
1,5 glāzes miltu (glāze 240 ml)
1 burka ķiršu kompota (ķirši bez kauliņiem)350 gr netto vai 300 – 400 gr saldētu ķiršu.

Pagatavošana:
Caurdurī saber ķiršus, ļauj notecēt šķidrumam, tad mazliet apber ar miltiem vai kartupeļu cieti, ja ķirši ir saldēti, tad tos nevajag atkausēt, bet apbērt ar kartupeļu cieti.
Forma – 24 vai 20*25 ( es izmantoju kēksa formu 26 cm).

1. Izkausēt sviestu.
2. Lielā bļodā ar rokas putotāju mazliet sakult olas un cukuru.
3. Bļodas saturam pievienot sviestu, krējumu, irdinātāju, vaniļas cukuru, miltus un visu sajaukt (jaukt īsu brīdi, lai produkti tikai „saķeras”). Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
4. Mīklu ieliet formā, virsū kārtot ķiršus un mazliet tos iespiest mīklā.
5. Cept 180 grādu temperatūrā 35 – 40 minūtes, ja vajag ilgāk (atkarībā no jūsu cepeškrāsns). Pārbauda ar sausu zobu bakstāmo. Ja ķirši ir saldēti, tad cepšanas laiks būs ilgāks.
6. Kad atdzisīs var apbērt ar pūdercukuru.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.