0 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Ķiršu torte! Vienkārši un gardi, pamēģini!

 

FB05SYAGMQ2LRLG.LARGE

Sastāvdaļas:

Pamatne:
1,25 glāzes miltu
1/3 glāzes pūdercukura
1/4 glāzes maltu mandeļu (miltu konsistences)
125 g mīksta sviesta
1 olas dzeltenums
1 tējkarote sāls

Pildījums:
125 g mīksta sviesta
1/4 glāzes pūdercukura
1 tējkarote vaniļas cukura
2 ēdamkarotes Amaretto liķiera
2 olas
1 glāze maltu mandeļu (miltu konsistences)
1/4 glāzes miltu
400 gr ķiršu bez kauliņiem
Pūdercukurs apbēršanai

Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauciet visas sausās sastāvdaļas, kuras paredzētas pamatnei, kopā ar sviestu, līdz izveidojas drupačas. Tad pievienojiet olas dzeltenumu un samīciet mīklu.
Darba virsmu nokaisiet ar miltiem, novietojiet uz tās mīklu un dažas minūtes mīciet. Ietiniet mīklu pārtikas plēvē un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Mīklu izrullējiet un ievietojiet formā, apsedziet to ar foliju un virsū uzberiet rīsus (nevārītus). Cepiet 10 minūtes ar foliju un rīsiem, tad noņemiet foliju ar rīsiem un cepiet vēl 10 minūtes. Atdzesējiet.
Samaziniet temperatūru cepeškrāsnī līdz 160 grādiem.
Atdzesētu sviestu saputojiet ar vaniļas cukuru un liķieri līdz izveidojas bāla krēmveidīga masa. Tad pievienojiet miltus un mandeles. Maisiet kamēr izveidojas viendabīga masa un tad pārlejiet krēmu pāri atdzisušai pamatnei. Virsū kārtojiet ķiršus. Cepiet 40 minūtes. Izņemiet no cepeškrāsns, atdzesējiet un pirms pasniegšanas apberiet ar pūdercukuru.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.