Pamatrecepte
Sastāvdaļas:
Maigās auzu pārslas (ne ātri pagatavojamās);
Parastais jogurts (bez piedevām);
Beztauku piens;
Stikla burka ar vāku, 0,5 vai 0,4 l.
Pagatavošana: liekam burkā auzu pārslas, pienu, jogurtu, cukuru (vai citu saldinātāju), augļus vai ogas. Aizvākojam burku un sakratām. Pa virsu uzberam augļus vai ogas, viegli apmaisām. Stingri aizvākojam burku un liekam ledusskapī uz visu nakti.
Šādu biezputru var uzglabāt 2 dienas vai pat ilgāk, atkarībā no augļu gatavības. Piemēram, auzu pārslu biezputra ar banāniem ir garšīga arī pēc 4 dienām.
Auzu pārslu biezputra ar mandarīnu un apelsīnu
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes auzu pārslu;
1/3 glāzes piena;
1/4 tases parastā jogurta;
1 ēdamkarote apelsīnu džema;
1 tējkarote medus;
1/4 tases žāvētu sagrieztu mandarīnu.
Pagatavošana: burkā liekam auzu pārslas, pienu, jogurtu, apelsīnu džemu un medu. Aizvākojam un labi sakratām, lai visi ingredienti labi samaisās. Atveram, pievienojam mandarīnu daļiņas un akurāti samaisām. Aizvākojam un liekam burku ledusskapī uz nakti (var glabāt līdz 3 dienām). Biezputru ēd aukstu. Šādi var gatavot arī biezputru ar banānu un kakao (ar ābolu un kanēli). Apelsīnu džema un mandarīnu vietā liek 1 ēdamkaroti kakao pulveri un ¼ glāzes gatavu sagrieztu banānu (vai ½ tējkarotes kanēļa un ¼ glāzes ābolu biezputras/sagrieztu svaigu ābolu). Uzglabā līdz 2 dienām.
Auzu pārslu biezputra ar ķiršiem un šokolādi
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes auzu pārslu;
1/3 glāzes piena;
1/4 glāzes parastā jogurta;
1 tējkarote medus;
1/2 tējkarotes vanilīna;
1 ēdamkarote sīki sarīvētas tumšās šokolādes;
1/4 tases sagrieztu ķiršu ( svaigu vai saldētu).
Pagatavošana: burkā liekam auzu pārslas, pienu, jogurtu, medu un vanilīnu. Sakratām. Pievienojam ķiršus un šokolādi, akurāti samaisām. Aizvākojam, ievietojam ledusskapī. Glabāt līdz 3 dienām. Ēd aukstu.
Mokas auzu pārslas
Sastāvdaļas:
1/4 glāzes auzu pārslu;
1/3 glāzes piena;
1/4 glāzes parastā jogurta;
1 tējkarote medus;
1 tējkarote kakao pulvera;
1/2 tējkarotes šķīstošās kafijas, izšķīdinātas 1 ēdamkarotē karstā ūdens.
Pagatavošana: liekam visas sastāvdaļas burkā, labi sakratām, ievietojam ledusskapī uz nakti. Var uzglabāt līdz 3 dienām. Ēd aukstu.
Burkas ar biezputru var arī sasaldēt un uzglabāt līdz pat 1 mēnesim, bet nekādā gadījumā nedrīkst burkas pārpildīt, jo tās var uzsprāgt. Ir pietiekoši uzpildīt burkas par ¾. Pirms lietošanas burku ar sasaldētu putru pārvietojiet ledusskapī, lai no rīta putra būtu gatava lietošanai. Burku ar biezputru var arī uzsildīt mikroviļņu krāsnī, iepriekš noņemot no burkas vāku. Nav obligāti lietot tikai stikla burkas, var izmantot jebkuru trauku, kurā ietilpst 1 glāze šķidruma.