12.3 C
Rīga
trešdien, 1 maijs, 2024

Uzzini, kāpēc reizēm tu jūties vientuļi

 

loneliness-14057

Kāpēc cilvēki izvēlas vientulību bez redzama iemesla? Šiem cilvēkiem tas ir dabiski un saprotami, kaut gan pārējiem tas var likties dīvaini.

Vientulības iemesli

Sabiedrībā valda uzskati un stereotipi, ar kuriem mēs skaidrojam sev vientulības iemeslus, piemēram, hroniska slimība, nabadzība, ārējs neglītums, neciešams raksturs, pārāk augstas prasības pret partneri, biklums u.t.t.

Es zinu, kas man ir vajadzīgs.

Viens no vientulības iemesliem ir iedomātā ideāla dzīves partnera meklējumi. Tikai satikt viņu izdodas reti kuram.

Ar gadiem viss mainās.

Kad esam jauni, mēs varam un esam gatavi būvēt ģimenes laimi ar jebkuru iepatikušos cilvēku. Tas var būt klasesbiedrs, kursabiedrs vai uzmanīgs kāpņutelpas kaimiņš, labākās draudzenes brālis vai jebkurš cits cilvēks no mūsu vides. Šajā periodā mums patīk daudzi un ir tik grūti izdarīt izvēli.

Līdz ar vecumu izvēles iespējas mazinās. Daudzi jau paspēj iekārtot personīgo dzīvi. Arī prasības pret partneri pieaug, kļūst precīzākas un skaidrākas. Bet vakardienas klasesbiedri un bērnības draugi paši pieaug un izvirza savas prasības un vēlmes. Arī jūs, kļūstot par patstāvīgu personību, neesiet vairs gatavi paciest jebkuru, kaut tik nepaliktu vieni.

Cieņa ir svarīgāka par mīlestību

Mīlestība atnāk negaidīti, bet cieņa tomēr ir jānopelna. Bet ko darīt gadījumā, ja partneris pat nemēģina to iegūt? Viņam, protams, var likties, ka ir to pelnījis, jo vienu reizi ir uzdāvinājis jums puķes vai iznesa miskasti.

Gribās drošumu.

Kur mitinās atbildīgi un uzticami vīrieši? Toties pārāk pārliecinātus par sevi, uzpūtīgus un ciniskus var satikt bieži. Brīvi atbildīgi vīrieši ir liels retums. Vīriešiem ir tādas pašas problēmas attiecībā uz sievietēm.

Veiksmīgi un patstāvīgi, pašpārliecināti un nodrošināti vīrieši bieži vien ir vientuļi saprotama iemesla dēļ – viņi nevar atrast sev piemērotu sievieti. Emancipētas darījuma sievietes viņiem nav vajadzīgas, jo šīm sievietēm nebūs laika ģimenei, garšīgu ēdienu gatavošanai un rūpēm par bērniem karjeras dēļ. Viņiem ir nepieciešama mājas sieva, bez īpašām ambīcijām, nevis biznesa partnere. Protams, tai pat laikā viņai ir jābūt intelektuāli izglītotai, lai spētu uzturēt sarunu. Šie vīrieši pieļauj, ka sieviete strādā algotu darbu, bet bez vēlmes taisīt karjeru. Viņi ir gatavi sievas nodrošināt ar visu nepieciešamo, viņiem pat ir patīkami, ja sievas ir no viņiem atkarīgas.

Vai mūsdienu vīrieši un sievietes spēs nodibināt ģimeni, viss ir atkarīgs no viņiem pašiem. Galvenais ir zināt, ko jūs vēlaties.

 

2 KOMENTĀRI

  1. Kas gan var būt labāks par vientulību?
    Piemēram tagad- tuvojas vakars- mierīgi varu iet gultā ar labu grāmatu rokā,- būtu blakus otrs- vai nu vakariņas būtu jāgatavo, vai jāsāk TV skatīties, kas mani neinteresē!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.