2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Paātrināt matu augšanu! 8 veidi, kā to paveikt

 

photo_435 Aplīdzinām galus Lai mati augtu labāk, biežāk ir jāaplīdzina slimi, šķelti gali. Katru dienu mēs tos bojājam un padarām sausākus ar matu fēnu un dažādām loku šķērēm. Atbrīvojoties no šķeltiem galiem, mēs ieprogrammējam matus ataugt ātrāk.

Galvas masāža ar karsto eļļu Viens no efektīvākiem veidiem, kā padarīt matus biezākus, spēcīgākus un veselīgākus. Uzsildīta eļļa ir jāierīvē ādā, jāatstāj uz 15-25 minūtēm, tad jāizmazgā. Var lietot dadžu eļļu vai rīcineļļu. Atkārtot procedūru 2 reizes nedēļā.

Olas baltums Olas baltumā esošiem vitamīniem piemīt dziednieciskas īpašības. Vairākus olu baltumus atdalīt no dzeltenumiem un uznest uz matiem. Masku turēt 10-30 minūtes. Jau pēc pirmās procedūras mati izskatīsies ievērojami veselīgāk.

Lietot uzturā ūdeni Ja tu izdzersi 8 glāzes ūdens dienā, tad ne tikai labāk jutīsies, bet arī uzlabosi matu stāvokli. Bet veseli mati arī ataug ātrāk.

Uzmanīgi lietot fēnu un lokšķēres Regulāras matu žāvēšanas un iztaisnošanas sekas ir ļoti bēdīgas. Fēna un loku šķēru lietošana jācenšās samazināt vismaz līdz 4 reizēm nedēļā. Pēc neilga laika varēs manīt matu atveseļošanos.Ķemmēt matus Mati būtu jāķemmē aptuveni 4 reizes dienā. Tas stimulē matu folikulu darbību, kas, savukārt, stimulē matu augšanu.

Proteīni Mūsu ikdienas uzturs arī ietekmē matu augšanu. Olbaltumvielu uzņemšana veicina folikulu pareizu darbību. Zivis, piens, olas, banāni – tie visi ir olbaltumvielas saturoši produkti, kas ir veselīgi mūsu matiem.

Kartupeļu sula Matu augšana ir tieši atkarīga no uzņemto vitamīnu daudzuma. Svarīgākie no tiem ir B grupas vitamīni. Var taisīt kartupeļu masku (kartupeli sarīvēt un ierīvēt matos).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.