6 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

UZZINI, 10 DĀRGĀKIE PRODUKTI JAPĀNĀ!

 

Japan-35

Japānas galvaspilsētā Tokio ir diezgan augsts dzīves līmenis, te pārdodas vieni no dārgākajiem un unikālākajiem produktiem uz planētas – tas, ko nevar atrast mūsu ierastos veikalos un hipermārketos.
Japānā ir sena paraža – darījuma partneriem un priekšniecībai kā pateicību dāvināt augstvērtīgus augļus, kuri pārdodas dārgos un ekskluzīvos veikalos turīgiem klientiem.
Japānai ir ko piedāvāt izsmalcinātiem gardēžiem: sākot ar marmorveida liellopu gaļu un beidzot ar kvadrāta formas arbūziem.

1.Piens – 34 EUR
Japāņu firmas „Nakazawa Foods” piens maksā 34 eiro par 1 litru, kas gandrīz trīsdesmit reizes pārsniedz parastā piena cenu. To slauc reizi nedēļā rītausmā – laikā, kad govs organismā ir visaugstākais melatonīna līmenis. Attiecīgi šo pienu dēvē par prestresa dzērienu, kas labvēlīgi un nomierinoši iedarbojas uz cilvēka nervu sistēmu un galvas smadzeņu darbību.

2. Pica no marmora liellopu gaļas – 52 EUR
Šo picu var nogaršot starptautiskā ātrās ēdināšanas restorānā “Domino’s Pizza”. Gaļu piegādā no Kobe pislētas.

3.Fugu zivs – 79 EUR
Šefpavāri ieziet speciālu apmācību šīs indīgās zivs pagatavošanā un iegūst sertifikātus. Fugu pagatavo tā, lai zivī paliktu neliels indes daudzums, kas mutē rada vieglu nejūtīguma un durstošas sajūtas efektu.

4.Kvadrāta formas arbūzs – 628 EUR par 1 arbūzu
Lai arbūzi pieņemtu šādu formu, tie tiek audzēti kubveida konteineros no plastikāta vai stikla. Japānā šo produktu var nopirkt specializētos veikalos par 158 eiro. Bet ārzemēs arbūza cena var sasniegt pat 628 eiro par vienību.

5.Macutake sēnes – 1570 EUR par 1 kg
1980.-1990. gados šīs sēnes bija viens no poplārākiem produktiem Japānā. Šodien tos reti kur audzē sakarā ar apkrātējās vides piesārņojumu, un maksā tie ļoti dārgi.

Lasi vēl:
Nepārspējamā Japāna: Notiek pasaules pirmās robotu kāzas (+video)
20 vietas uz Zemes, kur Daba nav skopojusies ar krāsām
Šausmas! Sieva sasit vīru līdz nāvei 38 gadus senas mīlas dēkas dēļ

6.Marmora liellopu gaļa Vagiu – no 400 līdz 2200 EUR par 1 kg
Govis tiek katru dienu masētas un dzirdītas ar alu vai sake. Mērķis ir iegūt gaļu ar brīnišķīgu aromātu un garšu. Vislabāko Vagiu liellopu gaļu iegūst Kobe pilsētā

7.Romas rubīnsarkanas vīnogas (Ruby Roman) – 3140 EUR par 1 ķekaru

To ieguva 2008. gadā un audzē tikai Isikavas prefektūrā. Vīnogu kvalitāte vienmēr tiek stingri pārbaudīta, visām ogām jābūt sarkanā krāsā, galda tenisa bumbiņas lielumā, jāsver 20 g kā minimums un jāsatur 18-22 % cukura. Premium klases vīnogām jāsver 30 g, bet ķekaram – ne mazāk par 700 g.

8.Densuke melnais arbūzs – 4800 EUR par vienu

Arbūzi tiek audzēti Hokaido salā un ir slaveni ar sulīgu, smatainu mīkstumu un neticami saldu garšu. Katru gadu izaudzē ne vairāk par 10 000 arbūziem.

9.Jubari melones – 20 400 EUR par pāri

Divu Cantaloupe meloņu hibrīds ar pasakainu sulīgumu un garšu, ideāla izmēra un proporcijas. Japāņu veikalos tās maksā 40-80 eiro par vienu gabalu, bet izsolēs cena var pieaugt līdz pat 20 400 par pāri.

10.Toro – cena ir ļoti mainīga

Toro ir trekns zilās tunzivs vēders, kuru bieži vien izmanto suši pagatavošanai. Visvērtīgākais un kvalitatīvākais ir otoro – filejas gabaliņš, kas ņemts no zivs apakšējās daļas, tuvāk galvai. Toro izmaksas pastāvīgti mainās, atkarībā no tirgus cenām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.