Piedāvājam jums marinētu kāpostu recepti, kas jūs pārsteigs ne tikai ar savu lielisko garšu, bet arī ar skanīgu kraukšķēšanu.
Sastāvdaļas:
2 kg kāpostu;
400 g burkānu;
4 ķiploka daiviņas.
Marinādei:
150 ml augu eļļas;
75 ml 9% etiķa;
100 g cukura;
2 ēd.k. sāls;
3 lauru lapas;
5–6 melno piparu graudu;
0,5 l ūdens.
Pagatavošana:
Sasmalcini kāpostus, sarīvē burkānus uz rupjās dārzeņu rīves un ķiplokus sagriez plānās ripiņās. Visu sajauc kopā un sastampā 3 l burkā.
Kaltiņā savieno visas marinādes sastāvdaļas un vāri tās apmēram 5 minūtes, pēc tam nokās un uzmanīgi salej burkā ar kāpostiem.
Ja kāpostus taisa vakarā, tad no rīta tie jau būs ēdami! Labu apetīti!