Sastāvdaļas ( 6 porcijām):
1 vista apmēram 2kg.
1 liels citrons
4 mazi sīpoli ( var ņemt 2 vidējus)
300 ml baltā sausā vīna
1 tējkarote sausa timiāna
1 ķiploks
sāls pēc garšas
Lasi vēl: |
Kartupeļu sautējums podiņā ar vistas gaļu |
Gards dārzeņu un vistas gaļas sacepums |
Maigs sacepums – vistas fileja ar tomātiem |
Pagatavošana:
Vistu sagriežam gabaliņos un liekam ugunsizturīgā traukā.
Katru sīpolu sagriežam 4- 6 daļās. Citronu sagriežam plānās šķēlītēs. Ķiploku sadala daiviņās, nemizo. Saspiežam katru daiviņu ar nazi.
Liekam sīpolus, ķiplokus un citrona šķēlītes klāt pie vistas, pieberam sāli un apberam ar timiānu, samaisām. Pielejam vīnu un liekam līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cepam, periodiski aplejot vistu ar šķidrumu no trauka, līdz gatava ( apmēram 40 minūtes).
Pirms pasniegšanas pēc vēlēšanās pārkaisām ar zaļumiem, ideāli sader ar rīsiem.