7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Vistas cepetis ar citroniem un balto vīnu

 

prew

Sastāvdaļas ( 6 porcijām):

1 vista apmēram 2kg.
1 liels citrons
4 mazi sīpoli ( var ņemt 2 vidējus)
300 ml baltā sausā vīna
1 tējkarote sausa timiāna
1 ķiploks
sāls pēc garšas

Lasi vēl: 
Kartupeļu sautējums podiņā ar vistas gaļu
Gards dārzeņu un vistas gaļas sacepums
Maigs sacepums – vistas fileja ar tomātiem

Pagatavošana:
Vistu sagriežam gabaliņos un liekam ugunsizturīgā traukā.
Katru sīpolu sagriežam 4- 6 daļās. Citronu sagriežam plānās šķēlītēs. Ķiploku sadala daiviņās, nemizo. Saspiežam katru daiviņu ar nazi.
Liekam sīpolus, ķiplokus un citrona šķēlītes klāt pie vistas, pieberam sāli un apberam ar timiānu, samaisām. Pielejam vīnu un liekam līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cepam, periodiski aplejot vistu ar šķidrumu no trauka, līdz gatava ( apmēram 40 minūtes).
Pirms pasniegšanas pēc vēlēšanās pārkaisām ar zaļumiem, ideāli sader ar rīsiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.