10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Produkti, kas attīra organismu labāk par zālēm

 

610935_68097397

Kāposti. Kāpostos ir liels daudzums šķiedrvielu, kas izvada “smagos metālus”, toksīnus no zarnām, pietam izdalās ļoti dabiskā veidā. Tāpat kāposti ir pilni ar organiskajām skābēm, kas pozitīvi ietekmē gremošanas traktu un stabilizē zarnu mikrofloru. Bet tas vēl nav viss! Kāposti satur diez gan reto U vitamīnu, kas “nogalina” bīštamās vielas un iesaistās vitamīnu sintēzē un pat dziedina čūlas!

Kā lietot: svaigu, sulas veidā..

Sarkanās bietes. Tas ir “nr.1” organisma attīrītājs. Pirmkārt, to sastāvā ir celuloze, varš, fosfors, C vitamīns un dažādas noderīgas vielas, kas uzlabo gremošanu un nogalina pūšanas baktērijas zarnās. Otrkārt, to sastāvā ir arī betaīns, kas liek aknām labāk atbrīvoties no toksīniem. Treškārt, bietes palīdz ķermenim ar folskābi (veido jaunas šūnas) un kvarcu (uzlabo ādas, matu un nagu stāvokli).

Kā lietot: vārītas, var borščā, salātu vai sulas veidā.

Ķiploki. Tikai vienā ķiploka daiviņā atrodas vairāk kā 400 dažādu noderīgu komponentu. Šie komponenti attīra asinsvadus, samazina holesterīna līmeni asinīs un nogalina smadzeņu vēža izraisītos iemeslus. Tāpat ķiploks var nogalināt arī kuņģa čūlas cēloni – helikobaktēriju! Tie nogalina arī tārpus un difterijas, tuberkulozes baciļus.

Kā lietot: vislabāk – svaigā veidā.

Sīpols. Svarīgākais ir fitoncīdi, kas glabājas ēteriskajās eļļas. Fitoncīdi vien sekundes laikā spēj nogalināt lielāko daļu baktēriju un sēnīšu. Tāpat sīpols uzlabo gremošanu un barības vielu uzsūkšanos, kā arī uzlabo apetīti. Sīpoli satur milzīgu daudzumu sēra, kas neitralizē un iznīcina visu kaitīgo organismā.

Kā lietot: svaigā veidā, salātos.

Āboli. Tie stabilizē visu gremošanas sistēmas darbību, pateicoties pektīniem un šķiedrām. Āboli uzlabo ēstgribu, palīdz izstrādāt kuņģa sulu un atbrīvo no aizcietējumiem. Tāpat tie var palīdzēt cīņā ar A gripas vīrusu, dizentēriju..

Kā lietot: svaigā veidā un tikai ar mizu. Tāpat var dzert sulas, lietot kompotos u.tml.

Avokado. Diemžēl daudzi cilvēki neapzinās šī dienvidu augļa priekšrocības. Bet žēl.. Avokado ir liels daudzums glutanīna, kas bloķē daudzus bīstamus kancerogēnus, tādējādi atvieglojot aknu darbību. Tāpat avokado stabilizē holestarīna līmeni asinīs, palīdz gremošanas procesiem un apgādā organisma ar skābekli.

Kā lietot: tos parasti ēd svaidus vai žāvētus, vai lieto kā eļļu.

Dzērvenes. Tās ir vienas no spēcīgākajām dabas antibiotikām un pretvīrusa līdzekļiem. Dzērvenes attīra urīnpūsli un urīnceļus no kaitīgajām baktērijām. Ne mazāk svarīgs ir fakts, ka dzērvenes palīdz cīnīties ar vēža šūnām, attīra asinis un asinsvadu aplikumus.

Kā lietot: ēst svaigā veidā vai kā ievārījumu.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.