4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Apsārtušas acis? Padomi, kā tās nomierināt!

 

ojos-bates

Pareiza aprūpe ir vienīgais ātrais veids kā atbrīvoties no sarkanām acīm.  Gurķi ir dabisks veids kā atbrīvoties no sarkanām acīm, tāpat noderīgi ir arī speciāli mitrinoši pilieni. Mājās Tu vari izlīdzēties ar augstu ūdeni un ledus gabaliņiem, sarkano acu novēršanai. Lai novērstu kairinājumu, atsakies no smēķēšanas un acu berzēšanas. Sekojot šiem padomiem ik dienas, tavas acis būs skaistas un mirdzošas. Bet nu par visu sīkāk.

Turi gurķa šķēlītes uz acīm
Sagriez gurķi šķēlītēs un atdzesē. Gurķi sniedz daudz mitruma, mazina stresu un palīdz atbrīvoties no acu apsārtums. Ļoti noderīgi vakarā pēc saspringtas dienas, lai atpūtinātu acis. Šis līdzeklis palīdzēs noņemt tumšos lokus zem acīm.

Mazgā acis ar aukstu ūdeni
Viens no vislabākajiem un ātrākajiem veidiem, kā likvidēt sarkanās acis ir mazgāt tās ar aukstu ūdeni. Vari arī kokvilnas lupatiņas samērcēt aukstā ūdenī un 10 minūtes turēt uz acīm. Tas palīdzēs acīm atslābināties. Katru dienu to darot, acis vienmēr būs skaistas.

Banānu miza acīm
Nākamajā reizē, kad ēdīsi banānu, neizmet mizu, bet ieliec to ledusskapī. Pēc atdzesēšanas izgreb mizas iekšpusi un 5 minūtes paturi uz acīm. Tas novērš apsārtumu un relaksē acis.

Nepietiekams miega daudzums
Nepietiekams miegs uzliek acīm stresu un piepūli, tāpēc tās kļūst sarkanas. Miega trūkums ir arī iemesls tam, ka zem acīm ir tumši loki. Lai to novērstu, guli vismaz 7-8 stundas, lai acis būtu veselīgas un mirdzošas.

Televizors un dators
Pārmērīga datora un televizora izmantošana noslogo acis, samaina acs mitrumu un padara tās sausas un kairinošas. Lai to novērstu, ik pēc 30 minūtēm aizver acis uz 5 minūtēm, tā atpūtinot acis, vai arī nomazgā ar aukstu ūdeni.

Atmet sliktos ieradumus
Smēķēšana, alkohols un narkotikas arī acas padara sarkanas un rada tumšos lokus. Atturies no šiem sliktajiem ieradumiem, lai acis un ķermenis būtu veseli.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.