14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Vai tu esi kādreiz aizdomājusies, kāpēc gailenes nemēdz būt tārpainas? Izlasi!

 

8_0swVgvNdI

Viss ir ļoti vienkārši, šīs sēnes satur lielu daudzumu hitināzes, kuru necieš vaboles, tārpi un visu veidu gliemji.

Šī viela ir ļoti kaprīza, tā neiztur termisko apstrādi, noārdoties jau pie 50 grādiem. Sālot, vielu noārda sāls. Tātad visveselīgāk lietot gailenes uzturā ir sausa pulvera veidā, vai arī gatavojot no tām uzlējumus ar degvīnu, vai vīnu.

Hitināze gailenēs – pilnīgi dabīga viela, no kurām nerodas blaknes un tās nogalina parazītus un to oliņas. Atšķirībā no medikamentiem, kas tiek galā tikai ar nobriedušajiem parazītiem.

Otra aktīvā viela gailenēs ir – ergosterols. Tas labvēlīgi ietekmē aknu fermentus. Šo vielu lieto to attīrīšanai.

Vēl gailenes lieliski iedarbojas uz hepatīta vīrusiem.

Uzlējums: 

1 ēdamkaroti kaltētu, pulverī samaltu gaileņu aplejiet ar 200 ml degvīna un nostādiniet 10 dienas, katru dienu samaisot. Nenokāsiet. Pirms lietošanas sakratiet un dzeriet ar visiem nosēdumiem.

Parazītu invāzijai – 2 tējkarotes pirms miega, 20 dienas.

Aknu saslimšanas gadījumā (aptaukošanās, ciroze, hemangioma), aizkuņģa dziedzera – 1 tējkaroti katru vakaru 3-4 mēnešus.

Hepatīts – 1 tējkarote no rīta un vakarā 4 mēnešus.

Aknu attīrīšanai – 2 tējkarotes vakarā 15 dienas.

 

Gailenēm piemīt imunitāti stimulējošas un pretvēža īpašības, lieliski palīdz pie iekaisumu slimībām. Bet A vitamīna gailenēs ir vairāk, nekā burkānos. Tāpēc Ķīnā gailenes izmanto redzes korekcijā un ”vistas akluma” ārstniecībā.

 

15 KOMENTĀRI

  1. Nu ja,ķīnieši gailenes izmanto redzes korekcijā un ”vistu aklumam”, tāpēc lai acis atvērtos kā eiropiešiem.Nu vienkārši prātīga tauta.

  2. Hitināze ir ferments, kas ir iekš visiem, kuru dabiskā barība ir sēnes un kukaiņi, respektīvi, daudziem dzīvniekiem, jo hitināze noārda hitīnu, kas savukārt ir visās sēnēs (tāpēc to uzskata par smagu barību cilvēkiem, mums nav hitināzes, kuņģis nespēj sašķelt sēnes), ne tikai gailenēs, kā arī visos organismos ar ārējo skeletu, t.sk. kukaiņos un gliemežos (iekšējie orgā izkārtoti hitīna apvalkā). Diez vai, ka tas būtu viens no vadošajiem elementiem sēņodiņu kāpuru neesamībā gailenēs. 😀

    • Sakarīgi,Rasma! Un izņemot šo vienīgo gailenēs atrodamo tārpu paveidu,kurš pieder pavisam citai tārpu klasei ,nekādu citu gailenēs NEATRADĪSI . Un tad arī-ne vairāk par VIENU tārpu VIENĀ sēnē.Un praktiski nekādi šī tārpa pastaigas gaiteņi!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.