2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ābolu pīrāgs ar bērnības garšu

 

140924141243-141002180813-p-O-shvedskij-jablochnij-pirog-sk-nsk-ppelkaka.jpg.pagespeed.ce.66Ak73AqDB

Sastāvdaļas:

Mīklai-
100 gr sviesta
70 gr skāba krējumu
160 gr miltu
1 tējk cepamā pulvera
1 tējk cukura
šķipsniņa sāls

Pildījumam-
3 vidēja lieluma, skābeni āboli
200 gr skāba krājuma
200 gr cukura
1 ola
1 ēdk miltu
1 tējk kanēļa

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Izkausējiet sviestu, samaisiet to ar krējumu, pievienojiet sijātus miltus, kuri sajaukti ar cepamo pulveri, cukuru un sāli.
Samaisīt viendabīgā masā.
Mīklu lieciet cepamajā formā, rūpīgi un vienmērīgi izklājot pa visu formu. Veidojiet maliņu uz augšu. Cepiet 10-15 minūtes.
Notīriet ābolus, sagrieziet šķēlītēs. Sakuliet krējumu, olu, cukuru un miltus viendabīgā masā. Pievienojiet kanēli un samaisiet.
Uz atdzesētās mīklas sakārtojiet ābolus un pārlejiet tos ar krējuma krēmu. Lieciet cepties 45-50 minūtes.
Pīrāgu vēlams atdzesēt formā 10-15 minūtes un tikai tad ņemt to no ārā no formas.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.