12.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Makaroni ar vistu siera mērcē

 

piccolino

Sastāvdaļas :

Makaroni 340 g
Sviests 2 ēdamkarotes.
Milti 0,3 glāzes
Sīpols 1 gab.
Vājpiens 1,5 glāzes
Vistas buljons 1,5 glāzes
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
Čedaras siers 1 glāzes
Mozzarella 1 glāzes
Parmezāna – 0.3 glāzes
Vistas fileja 1 glāzes
Svaigu zaļo baziliks 4 gab.
Kaltēti pētersīļi 2 tējkarotes
Graudu maize 2 gab.

Lasi vēl: 
Itāļu liellopu gaļas zupa ar makaroniem, desu un mocarello
Garneles, puravi un spinātveidīgie makaroni
Garneles Āzijas gaumē ar dārzeņiem

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190C. Smidzināt cepamo formu ar antipiedeguma aerosolu un noliekam to malā. Izvārīt makaronus saskaņā ar lietošanas norādījumiem, (apmēram 4-6 minūtes). Noskalo un noliek malā. Uzkarsē sviestu dziļā kastrolī uz mazas uguns. Pievieno miltus un maisa, līdz sviests ir sajaukts ar miltiem. Pievieno sīpolu un sautē līdz tie mīksti (apmēram 3 minūtes). Pielej pienu un vistas buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra, līdz mērce sabiezē (3-4 minūtes). Pievieno sāli un piparus. Kad mērce sabiezē, noņem no uguns un nekavējoties pievieno sieru un šķiedrās sadalītu vistas gaļu. Pievieno makaronus un maisa, līdz tie pilnībā ir pārklāti ar maisījumu. Apkaisa ar baziliku, pētersīļiem, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Pārliek visu sagatavotā formā. Sadrupināt 2 apceptas pilngraudu maizes šķēles un pievienot maisījumam. Cep 20 minūtes, līdz maizes drupačas paliek viegli brūnas un siers sāk putoties. Pasniedz nekavējoties!

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.