Sastāvs:
100ml apelsīnu sulas
5-6ēd.k citronu sulas
100ml ūdens
1gl cukura
1ēd.k rīvētas citrona mizas
1ēd.k rīvētas apelsīna mizas
20gr želatīna
Lasi vēl: |
Krējuma torte krekeriem |
Pediatre iesaka: 8 vasarīgas un veselīgas našķu receptes bērniem |
Našķi, ko drīkst ēst diētas laikā |
Pagatavošana:
Želatīnu uzbriedina apelsīnu sulā. Pārējās sastāvdaļas sajauc un liek uz lēnas uguns vārīties. Kad šķidrums uzvārījies un cukurs pavisam izkusis, pievieno apelsīna sulu ar uzbriedināto želatīnu.
Kad želatīns pilnībā izkusis šķidrumu nokāš, lai nebūtu miziņu un lej traukā . Kad viss atdzisis līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī uz 5-6 stundām.
Kad marmelāde sastingusi, veido vēlamos gabaliņus, apviļā cukurā un bauda !