100 gr satur:
Ogļhidrāti – 21,4 gr
Tauki – 3,3 gr
Olbaltumvielas – 6,4 gr
Kaloriju skaits – 140 kalorijas
Sastāvdaļas pamatnei:
Cepumi „Jubilejas” ar graudaugiem – 150 g
Ābolu sula – 50 g
Sastāvdaļas pildījumam:
Krēmveidīgs vājpiena biezpiens – 400 g
Dabīgs vājpiena jogurts bez piedevām – 350 g
Olas – 1,5 gab
Kartupeļu ciete – 1,5 ēdamkarotes
Cukurs – 3,5 ēdamkarotes
Citrona mīkstums
Puse citrona sulas
Pagatavošana:
Cepumus sasmalcināt blenderī vai smalki sadrupināt.
Samitrināt cepumus ar ābolu sulu un mīcīt līdz plastilīna konsistencei.
Vienmērīgā kārtā izklāt tortes formā ar diametru 20 – 23 cm.
Pagatavot pildījumu. Saputot biezpienu ar jogurtu, cukuru, citrona mīkstumu, citrona sulu līdz viendabīgas masas iegūšanai.
Iegūtajai masai pakāpeniski pievienot olas un kartupeļu cieti. Rūpīgi saputot.
Pildījumu liekt virsū pamatnei , izlīdzināt.
Siera kūkas formu ietīt folijā un ielikt lielā traukā piepildītā ar ūdeni.
Trauku ar ūdeni un siera kūku ievietot līdz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī uz 50 minūtēm. Tad cepeškrāsni izslēgt un atstāt tajā kūku uz 2 stundām.
Gatavo siera kūku atdzesēt. Var rotāt ar ogu mērci.