6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Šis mazulis par mata tiesu izglābās no nāves. Tam par iemeslu bija pavisam nevainīgs skūpsts

 

Jaundzimušie visos izsauc daudz pozitīvu emociju. Katram gribās mazos jaukumus paturēt klēpī, pieglausties viņiem ar vaigu un noskūpstīt.Bet šādi maiguma uzplūdi var arī radīt briesmas. Britu māmiņa Klēra Hendresone pārliecinājās pati, kādas sekas var nest pārmēru lieli jūtu uzplūdi no apkārtējiem.

Kādu laiciņu atpakaļ Klēra kļuva par laimīgu māmiņu. Viņai piedzima burvīga meitiņa, kuru nosauca par Brūku. Pēc atgriešanās mājās no dzemdību nama, pie viņiem viesojās liels daudzums radinieku un paziņu. Bez šaubām, katrs ucināja un skūpstīja mazulīti, izrādot savu mīlestību jaundzimušajai. Bet tad, mamma pamanīja, kaar mazulīti notiek kaut kas nelāgs.

No rīta Klēra pamanīja, ka ap meitiņas mutīti ir sametušās čūlas, bet’lūpiņas ir sasprēgājušas un kļuvušas sausas. Mamma nogādāja mazo slimnīcā, kur tika uzstādīta diagnoze: 1. tipa herpes vīruss.

Kā teica ārsts. Klēra ļoti laicīgi pamanīja problēmu. Jo tik agrā vecumā organisms praktiski nav spējīgs cīnīties ar herpes vīrusu. Ja pieaugušajiem šis vīruss ir praktiski nekaitīgs, tad zīdaiņiem tas ir ļoti bīstams, tas var radīt aknu un smadzeņu bojājumus. Herpes vīruss tiek iegūts atrodoties tiešā kontaktā ar infekcijas nēsātāju. Parasti tas notiek skūpsta laikā.

Kā apgalvo ārsts, saslimšana ar herpes vīrusi pirmajā dzīves mēnesī, esot ļoti rets gadījums, bet tā mēdzot notikt. Un, ja tā notiek, tad situācija parasti esot ļoti nopietna. Slimības attīstība var novest pie hroniskām heiropataloģiskām saslimšanām, invaliditātes, vai pat nāves.

 

Par laimi, konkrētajā gadījumā viss beidzās laimīgi. Brūka pavadīja 5 diennaktis pieslēgta antivīrusu sistēmai, pēc kā sajutās labi. Bet viņas mamma Klēra nolēma ar šo atgadījuma padalīties savā Facebook profilā, lai brīdinātu visus pārējos.

 

avots: ofigenno.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.