11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

15 viltīgi psiholoģijas paņēmieni, par kuriem vajadzētu zināt

 

b19315d2db31453be9cd81

  1. Kad cilvēku grupa smejas, katrs instinktīvi skatās uz to cilvēku, kurš viņam šķiet vissimpātiskākais (vai uz to, kuru viņš gribētu uzskatīt par tuvu cilvēku).
  2. Kad jādara kaut kas, uz ko īpaši jākoncentrējas, vai arī īpaši atbildīgs – tas ir, kaut kas, kā dēļ jums parasti ir jānervozē, ir vērts pamēģināt košļāt košļājamo gumiju, vai pat kaut ko apēst. Tas zemapziņass līmenī asociējas ar drošību, jo parasti cilvēks ēd tad, ka tam nekas nedraud.
  3. Ja kāds uz jums dusmojas, un jums izdodas saglabāt mieru, tad dusmas, visticamāk, no tā tikai vairosies. Tomēr pēc tam šim cilvēkam paliks kauns par savu uzvedību.
  4. Ja uz uzdoto jautājumu cilvēks atbild tikai daļēji vai arī pārāk izvairīgi, tad nevajag pārprasīt. Labāk klusējot viņam paskatīties acīs. Viņš, visticamāk, sapratīs, ka dotā atbilde sarunas biedru neapmierina, un turpinās runāt.
  5. Sejas izteiksme, izrādās, ir ne tikai jūtu sekas, bet var pat šīs jūtas izraisīt. Atgriezeniskā saite darbojas praktiski nevainojami, tāpēc tiem, kuri vēlas justies laimīgi, vēlams biežāk un plašāk smaidīt.
  6. Vēstulēs un runās labāk neizmantot tādas frāzes kā “es domāju” vai “man liekas”. To dēļ vārdi liekas neticami.
  7. Pirms svarīgas intervijas der iedomāties, ka jūs ar intervētāju saista tuva draudzība. Gandrīz no mums pašiem ir atkarīgs, kā uztvert situāciju, un mūsu mierīgums un nepiespiestība var “pielipt” sarunbiedram.
  8. Ja mums izdodas piespiest sevi patiesi priecāties par tikšanos ar kādu, tad nākamās tikšanās reizēs šis cilvēks pats būs priecīgs jūs redzēt. (Salīdzinājumam, ar mums šo triku vienmēr veic suņi).
  9. Cilvēki tiecas piekrist nenozīmīgākai palīdzībai pēc tam, kad ir atteikuši nozīmīgo.
  10. Diezgan ievērojamu daudzumu informācijas var iegūt, pievēršot uzmanību sarunu biedra kāju izvietojumam. Ja, teiksim, viņa apavu purngali vērsti uz mums pretējo pusi, tad tas, kā likums, nozīmē, ka šis cilvēks vēlas ātrāk beigt sarunu.
  11. Daudziem no mums ir nācies būt klāt sapulcē un situācijā, kad ir bijis pamats gaidīt asu un nepatīkamu kritiku no kāda. Šādos apstākļos vislabāk ir nosēsties blakus šim cilvēkam. Praktika rāda – viņš iztērēs visu spēku un nodomu uzbrukt vai vismaz būs ievērojami maigāks.
  12. Lielākā daļa cilvēku neatšķir krāšņumu no vienkāršas pārliecinātības parsevi. Ja iemācīsieties ar savu izskatu parādīt pārliecību, cilvēki sāks tiekties pie jums.
  13. Labs padoms tiem, kuri strādā apkalpošanas sfērā: vēlams sev aiz muguras pielikt spoguli. Cilvēki sāks uzvesties daudz korektāk, jo nevienam taču nepatīk sevi redzēt aizkaitinātu un dusmīgu.
  14. Ļoti noderīgs ieradums – iepazīšanās mirklī pamanīt cilvēka acu krāsu. Cilvēks tādējādi neapzināti izjutīs simpātiju pret jums pēc nedaudz ieilguša acu kontakta.
  15. Dodoties uz pirmo tikšanos, vēlams aizvest partneri uz kādu aizraujošu vietu. Pēc tam visas pozitīvās emocijas par šo tikšanos tiks asociētas ar jums.
avots: soulpost.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.