3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Vērtīgs – ierobežotā daudzumā! Uzzinot vīna vērtīgās īpašības, jūs vēl vairāk iemīlēsiet šo dievu dzērienu

 

1

Alkohols ir kaitīgs, par to nav šaubu un par tā ietekmi uz organismu var pat nestrīdēties, turklāt, kuram gan var būt patīkami noskatīties uz cilvēku, kurš pārāk daudz lietojis alkoholu un kļuvis gluži par citu personu. Mūsu portāls ir par veselīgu dzīvesveidu, bet šoreiz atgādināsim Jums par kādu stiprinātu alkoholisko dzērienu, kurš tiek uzskatīts arī par dievu dzērienu.

Par vīnu viedokļi dalās, citi šo dzērienu uzteic un atzīst par veselīgu esam, citi savukārt to noliedz. Protams, jebkurā gadījumā, jāzina mērs.
Šim saules pilnajam dzērienam ir vairākas vērtīgas īpašības. Tādēļ droši, ielej sev kādu glāzi mīļākā vīna uz vakariņām un izlasi par to, kādu labumu var iegūt no vīna.

  1. Vīns satur antioksidantus, kuri profilaktiski pozitīvi iedarbojas uz atsevišķām sirds slimībām. Tomēr nekādā gadījumā nedrīkst lietot pārmērīgi daudz vīna, jo tad efekts būs pretējs.
  2. Britu zinātnieki pierādījuši, ka imunitātes stiprināšanas nolūkos un, lai novērstu risku saslimt ar vīrusa infekcijām, ieteicams reizi dienā izdzert glāzi vīna.
  3. Dzēriens paaugstina estrogēna līmeni – hormons, kurš palēnina kaulu audu sairšanu. Glāze vīna dienā – un stiprāki kauli vecumdienās.
  4. Problēmas ar atmiņu? Ir pierādīts, ka sarkanais vīns aktivizē domāšanas procesus, tā kā tas satur resveratrolu, kurš atbild par smadzeņu darbības uzlabošanos.
  5. Vīns, jo īpaši sausais baltvīns, samazina holesterīna līmeni. Baltvīns arī paātrina metabolisma procesus, tātad var teikt, ka daļēji arī palīdz cīnīties ar lieko svaru.
  6. Vīnam piemīt tonizējoša, anti-stresa un anti-alerģiska iedarbība uz cilvēka orgāniem.
  7. Anēmijas gadījumā iesaka lietot sarkano vīnu.
  8. Nesen ticis pierādīts, ka vīns (tikai sarkanais), palīdz cīnīties pret kariesu.

Ir vērts uzsvērt, ka viss iepriekšminētais ir noderīgs, bet šīs īpašības piemīt tikai īstam, kvalitatīvam vīnam, nevis veikalā uz atlaidi iegādātajam. Tāpat vīns ir jālieto prātīgā daudzumā, kādu glāzi, bet ne vairāk.

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.