11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vientuļās māmiņas: Meitenes pašas bojā attiecības

 

gzxfkubme8e

Bērna piedzimšana ir jauns izaicinājums pārim. Diemžēl, ne visi pāri tiek galā ar šo “pārbaudījumu”. Bieži vien bērnu audzināt nākas vienam no vecākiem, un visbiežāk tā ir sieviete – mamma. Iepazīšanās portāls “Flirts.lv” veica aptauju jaunu un vientuļu māmiņu vidū.

“Flirts.lv” direktors Andris Ungurs apgalvo, ka mēs nekad nesatiksim jauno māmiņu bārā. “Cilvēki apmeklē šādas vietas tikai meklējot vienas nakts sakarus.”

Aptaujas laikā sievietes padalījās ar saviem noslēpumiem par to, kas viņām palīdz puiša meklējumos. “Meklēt puisi iepazīšanās portālos ir daudz ātrāk un vienkāršāk. Var teikt, ka tu izvēlies puisi. (Lieta tāda, ka es ļoti ātri varu noteikt, kas ir gatavs nopietnām attiecībām un kas nav). Raksti puisim, kurš tev ir iepaticies, vēstuli. Jums sākas sarakste. Galu galā – jūs satiekaties. Pēc grūtniecības esmu kļuvusi stingrāka un prasīgāka pret puišiem,” stāsta 29 gadus vecā Nerija no Rīgas.

Salīdzinot sevi ar citām meitenēm, jaunās māmiņas uzskata, ka viņu spēku samēri un izredzes ir pilnīgi vienādas. Viņuprāt, galvenais attiecību šķērslis ir nevis bērns, bet gan pašas mātes, viņu uzvedība un komunikācija. “Viss ir vienkārši. Vīrietim ir daudz vienkāršāk ar sievieti, kurai nav bērna. Viņām nav tādas atbildības kā jaunajām māmiņām,” apgalvo 28 gadus veca māmiņa no Rēzeknes.

“Bērns ir kā filtrs, caur kuru iziet puiši. Ja puisis ir tā vērts – viņš paliks, ja nav – aizies,” uzskata 28 gadus vecā Viktorija no Alūksnes. Daudzas jaunās māmiņas piekrīt Viktorijas viedoklim. Viņas piezīmē, ka bieži jaunumi par bērnu mulsina puišus, viņi īsti nezina kā to uztvert un kā uzvesties. “Es nekad neslēpju to, ka man ir bērns. Tam vienkārši nav jēgas. Ja puisim ir nopietni nodomi, tad viņš turpina ar mani komunicēt. Protams, ir bijuši gadījumi, kad puiši ir vienkārši nozuduši. Es viņus nevainoju. Jo uzzināt to, ka meitenei, kas tev ir iepatikusies, jau ir bērns, tiešām var šokēt. Dažreiz vīrietim ir nepieciešams laiks, lai visu apdomātu,” savā pieredzē dalās 32 gadus veca sieviete no Daugavpils.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem, lielākā daļa māmiņu atbildēja, ka viņas ir pret bērnu fotogrāfiju izvietošanu iepazīšanās portālos. Tomēr dažas no sievietēm atzinās, ka agrāk viņas izvietoja savu bērnu fotogrāfijas savos profilos. Uz jautājumu “kāpēc?” māmiņas atbildēja: “Lai pārbaudītu, vai izmainīsies vīriešu attieksme un uzvedība.” Gandrīz divas trešdaļas respondentu atbildēja, ka pielūdzēju skaits palielinājās. Pārējās atbildēja, ka pielūdzēju uzmanība samazinājās.

Jauno māmiņu pielūdzēju vecums ir dažāds, taču visi respondenti atbildēja, ka visbiežāk puiši ir vai nu jauni, vai otrādi – daudz vecāki. “Visi vīrieši ir dažādi, tas ir atkarīgs ne tikai no vecuma,” stāsta 30 gadus veca māmiņa no Jūrmalas.

Runājot par savu topošo partneri, visas meitenes raksturoja viņu savādāk. Kādai ir svarīga āriene, kādai iekšējā pasaule, taču gandrīz katra jaunā māmiņa apgalvoja, ka puisim ir jābūt atbildīgam un gatavam nopietnām attiecībām. “Viņš taču audzinās manu dēlu. Kā saka: “Tēvs ir tas cilvēks, kurš izaudzināja, nevis tas, kurš ieņēma,”” uzskata 26 gadus vecā Viktorija no Rīgas.

Aptaujā piedalījās 151 viena mamma. Respondentu vecums: 18-65 gadus vecas sievietes.

FOCUS.LV
 

2 KOMENTĀRI

  1. Un kāda atbildība ir jaunajām māmiņām,ja viens bērns no viena un otrs no otra. Es piemēram gribu audzināt savus bērnus.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.