6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

3 mīti, kā atrast savu īsto un vienīgo

 

print

Mūsdienās arvien vairāk tiek pausti viedokļi, ka sievietēm jākļūst arvien sievišķīgākām un vīriešiem vīrišķīgākiem, lai atrastu savu īsto un vienīgo. Tomēr socionikas eksperte Evija Jasūna atspēko vairākus mītus, kas šajā laikā ir tik populāri.

Esi sievišķīga. Viens no acīmredzamākajiem mītiem, kas šobrīd tiek ļoti plaši postulēts, ir uzsvars uz sievietes sievišķību – ja gribi atrast savu īsto un vienīgo, kļūsti sievišķīgāka. Tie ir maldi. Ja sieviete no dabas nav sievišķīga un maiga, tad tādai kļūstot, viņa atradīs nevis savus īsto, bet sabiedrības vairumam piemēroto. Var, protams, doties uz kursiem, kur māca ģērbties garos svārkos, audzēt garus matus, koķetēt, tomēr ja tā nav tava īstā daba, tad šādi mainoties, tu atradīsi vīrieti, ar kuru nebūsi laimīga. Vai tas ir tas, ko tu vēlies? Noteikti nē. Jo jāsaprot, ka, arī ejot uz semināriem un kursiem, nav iespējams salauzt savu īsto dabu, savu īsto dabu var tikai attīstīt. Bet stiprai sievietei mācīties būt vājai ir tāpat kā vīrietim uzvilkt kleitu un teikt, ka viņš tagad ir sievišķīgs – ārējais tēls nevar pārvērst iekšējo būtību.

Visiem vīriešiem patīk sievišķīgas un slaidas sievietes. Mīts nr.2, kas veiksmīgi tiek kultivēts un sievietes dara visu iespējamo, lai kļūtu pēc iespējas sievišķīgākas un tievākas, turklāt vēlams lielām krūtīm un formīgu pēcpusi. Īstenībā ne visiem vīriešiem patīk tievas sievietes un ne visiem patīk sievišķīgas sievietes, jo arī vīrieši ir atšķirīgi un gaumes noteikti ir dažādas. Ir vīrieši, kuriem nepatīk kaulainas sievietes, toties patīk kultūrises vai sievietes īsiem matiem, kas mūsdienās nebūt nesaistās ar sievišķību.

Vīrieši ir mīkstie, jo sievietes ir pārāk vīrišķīgas. Mīts nr.3, kas šobrīd ļoti tiek uzsvērts. Tikai tāpēc, ka sievietes ir kļuvušas tik visu varošas, vīrieši ir kļuvuši tik sievišķīgi, nevarīgi un neizlēmīgi. Jāsaprot, ka mēs visi nevaram būt vienādi – ne sievietes, ne vīrieši. Ir vīrieši, kas pēc dabas ir maigāki un neizlēmīgāki un viņiem tieši blakus vajag sievieti, kas ir izlēmīgāka un uzstājīgāka. Šādi cilvēki labi sader kopā. Ja valdonīga sieviete mēģinās izlikties maigāka, tad ar laiku viņas daba tāpat parādīsies, bet divi dominējoši cilvēki pāra attiecībās nevar būt laimīgi. Un tāpat arī otrādi – divi maigi cilvēki arī nevar būt kopā, jo vienam ir jābūt tam vilcējam un dominējošam. Bet tas ir tikai sabiedrības spiediens, ka tam noteikti jābūt vīrietim. Tā var būt arī sieviete. Bet mēs kautrējamies būt stipras, jo tas neatbilst uzskatam par sievišķību. Un tad tiek meklēti sievišķības kursi, bet rezultāts nav gaidītais un sieviete sāk domāt, kas ar viņu nav kārtībā. Bet viss ir kārtībā. Tas nenozīmē, ka sievietei viss jādara vīrieša vietā, bet ir jādara tas, kas pašai labi sanāk, nevis tas jāapspiež. Protams, Latvijā ir sievietes, kurām dažādu apstākļu dēļ ir jābūt stiprām, lai gan viņas nemaz tādas negrib būt – viņām ir vērts iet uz šādiem semināriem, kā kļūt sievišķīgākai un vājai, lai spētu atrast to savu vīrišķīgo vīrieti.

Ko darīt?

Visām šīm mācībām, kur viena metode ir paredzēta visiem, nodara kaitējumu cilvēka individualitātei.  Ja visi vīrieši būtu spēcīgi – tad visi kautos un ja visas sievietes būtu vājas, visām darītu pāri. Mums katram ir paredzēta sava vieta un loma un tāpat mums katram ir atbilstoša un piemērots partneris, kuru vislabāk mēs varam atrast, esot tieši tādi, kādi mēs esam – kā vīrieši, tā sievietes. Tikai esot dabiski, mēs varam justies labi. Tāpēc būtiskākais ir nevis pielāgoties sabiedrības uzskatiem, kādam jābūt vīrietim un sievietei, bet gan izprast savu patieso būtību, izkopt to un meklēt cilvēku, kas ir savai būtībai atbilstošs. Tikai, lai tas izdotos, vispirms ir jāatzīstas sev pašai, kāda es patiesi esmu.

autors: Iveta Rozentāle

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.