2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Kā mēs iekuļamies attiecībās ar kretīnu? Ļoti vienkārši!

 

mud3

Kad attiecības ar pretekli jau ir pārtrauktas un visa patiesība par kopdzīvi apzināta, par to ir viegli pateikt draudzenei vai sev: “ Mazulīt, kur tad bija tavas acis?”. Skatoties uz pagājušo, viss liekas skaidrs un saprotams. Bet kas tad traucē to visu apzināties uzreiz? Kā mēs iekuļamies attiecībās ar pretekļiem un kāpēc nesaprotam, ka no tām ir jāatbrīvojas? Psihologi šo jautājumu ir pamatīgi izpētījuši un salikuši visu pa plauktiņiem.

Tas ir liktenis.
Pirmkārt, attiecības attīstās neticami strauji. Ko tur vilkt garumā, viņam taču ir kvēlojoša mīlestība no pirmā acu skatiena un visas zīmes rāda, ka jūs būsiet kopā! Tu, muļķīte, varbūt to vēl nemaz nesaproti! Otrkārt, kavalierim ir ļoti glaimojoši, nopietni un tālu ejoši plāni. Viņš ir gatavs precēties, dažreiz pat steidzami. Vēlāk – bērni (un lai nebūtu sīkumains – mazbērni). Tā kā daudzi vīrieši, tieši otrādi, cenšas pēc iespējas ilgāk vilkt garumā “nenoteikto” attiecību statusu, tad tāda nopietnība daudzas sievietes uzpērk. Starp citu, ik pa laikam preteklis saka patiesību. Viņš patiešām ir nolēmis precēties. Tas ļaus viņam sievieti kontrolēt. Galvenais viņa mērķis – apstulbināt sievieti un neļaut viņai apdomāties. Tāpēc preteklis pielieto sekojošus paņēmienus.

0
Tikšanās kā romānā.
Visbiežāk preteklis ir speciālists organizēt brīnišķīgas tikšanās reizes, kuras ir dažādas romantikas pilnas. Viņš pieder pie tiem, kuri nekavējoties apber sievieti ar komplimentiem, maigām īsziņām un ziediem. Ja viņam pietiek naudas, tad viņš cenšas vest uz restorānu un pirkt “saistošas” dāvanas. Ja ar naudu ir problēmas, tad uzdāvinās tūkstoš neticami mīļus sīkumus un ar velosipēdu aizvedīs uz kādu īpašu pakalnu, no kura saulrietā ir redzams vienreizējs un unikāls skats. Problēma ir tāda, ka arī emocionālie, iemīlējušies puiši uzvedas tieši tāpat, ko tagad darīt, ja esi nokļuvis tik jaukā pasakā, uzreiz mukt projām?

Dzīve ar kretīnu – nav būris, tas ir purvs.
Cik viegli būtu laicīgi pamanīt briesmas, ja viss notiktu strauji un uzreiz. Durvis aizcirtās un apkārt būra restes. Tad tu vēl pretotos. Bet preteklis to visu ņem vērā un lēnām velk, kā purvs. Lēnām, neizbēgami un tev liekas, ka apkārt nav nekādu šķēršļu. Bet kādā brīdī liekas, ka visi tev apkārt apgalvo par briesmām, kuras tu neredzi – un tu apvainojies, jo tev liekas, ka tevi grib sakūdīt pret mīļoto un kāpēc viņi lien tavā dzīvē vai arī tu pati redzi briesmas, bet visi tev apkārt ir sajūsmā par to, kādu vīrieti tu esi satikusi – un tad tev nav ko aicināt palīgā. Starp citu, tieši tādēļ, lai tev nebūtu neviena pie kā vērsties, preteklim ir pārbaudīta metode…

Izolācija.
Parasti preteklis viltīgi, gudri un smalki, ar dozētām agresijas un romantikas devām nošķir upuri no tuviem cilvēkiem. No mammas. No māsas. No labākās draudzenes. No brāļa. Vienalga no kura. Viņam nepatīk, ja mājas ir sveši ļaudis, viņš nervozē. Viņam nepatīk, ja tu visu laiku kaut kur brauc viena pati. Nē, ar tevi viņš braukt negrib. Vai tad mājās nav nekādu darīšanu vai: “Būtu lieliski, ja mēs šo vakaru pavadītu kopā”. Liekas, ka pēc satikšanās ar māsu tu sāc kaut kā sliktāk izturēties pret viņu, viņai skauž, viņa grib izjaukt jūsu brīnišķīgās attiecības. Draudzene tevi slikti iespaido. Tev laiks kļūt pieaugušai. Vajag vairāk domāt par ģimeni. Jums nav vajadzīga veļas mašīna, mazgā drēbes ar rokām, tā ir labāk (un ilgāk, citādi vēl paliks laiks izbraucieniem). Nesēdi internetā, paliksi par maniaku.

00
Protams, ka preteklis gandrīz vienmēr seko līdzi tam, lai sieva nekur nestrādātu, bet ja strādā, tad tādā vietā, lai nevarētu ar kādu sadraudzēties, nopelnīt daudz naudas (par kuru varētu lieliski izdzīvot divatā ar bērnu) vai arī varētu kaut kur pa kluso pārnakšņot (jo tad viņai, kad aizmuks, būs kur palikt). “Mana sieva nestrādās, skaista sēdēs mājās!” vai atkal “Tev kas, mājās darīt nav ko?”.
Tev nedrīkst būt tuvi cilvēki, izņemot viņu. Tev nedrīkst būt vieta uz kurieni tu varētu aiziet ar savām bēdām. Starp citu, daudziem pretekļiem patīk raudošas sievietes un viņi aizkustinoši viņas mierina. Un vēl, viņi sapņo par bērniem. Tāpēc, ka sievietei ar bērnu aizmukt ir sarežģītāk.

Terorisms mājās.
Domā, ka ir sarežģīti pārliecināt normālu cilvēku, ka melns – tas ir balts, rupjība – tās ir rūpes, bet tuvie cilvēki – tie ir svešinieki? Psihologi apgalvo, ka tas nepavisam nav tā un iekrist var gudra un pilnīgi patstāvīga sieviete. Galvenais, ir jābūt pietiekami nekaunīgam un tajā pašā laikā vajag demonstrēt savus “labos nodomus”, apgalvojot, ka viss ir vienkārši un acīm redzami, bet ar tevi kaut kas nav kārtībā. Cilvēks – socializējies dzīvnieks, piedevām – romantisks. Tas nozīmē, ka tev (arī mums visiem) lielākā vai mazākā mērā piemīt spēja koriģēt lēmumu par cilvēkiem (vai cilvēku) ar kuriem tu visu laiku atrodies saskarsmē. Mēs kļūstam mazāk kritiski pret tā cilvēka vārdiem, kuru mīlam. Mīlestība un uzticība – abas iet kopā, preteklis to izmanto.

000
Par terorismu mājās var izlasīt citos rakstos. Tagad gribam pateikt – izņemot terorismu, preteklis pielieto tavu jūtu, tavu vērtību, talantu un hobiju noniecināšanu, raustīšanu, ar jokiem nomaskētu apvainojumu izteikšanu un dubultos standartus: viņam to drīkst un tas ir normāli, tev, vai nu kaut kas nav izdarīts, vai nu arī kam tev to, muļķītei, vajag.
Ja preteklis uzreiz parādīto īsto seju, protams, ka tu neuzpirktos. Bet viņš darbojas metodiski, veikli, ar aprēķinu un pakāpeniski, tā ka pēc trīs kopdzīves gadiem ar pretekli dažas sievietes nav iespējams atpazīt. Viņas par sevi nav pārliecinātas, atbalsta idejas, no kurām agrāk viņām vemt gribējās un neko nedara mājās vai ārpus mājām bez vīra atļaujas.

Salds un pretīgs.
Preteklis, it īpaši pašā sākumā nedarbojas tikai ar pātagu, viņas saldumi arī ir sagatavoti. Viņš visu laiku spēlē uz mūsu jūtām par Nopietnām Attiecībām, uz mūsu cerībām , ka būs labāk un, protams, uz iemīlēšanos. Noved līdz asarām un tad mierina. Iesit un ņirgājas, tad nožēlo un sarīko “medus mēnesi”( kaut gan biežāk dienu vai nedēļu) visromantiskākajā gaisotnē. Ja par kaut ko izsmies (par hobiju vai aizraušanos dejot), tad par kaut ko citu palielīs (par kaut ko viņam izdevīgu un viņa varai nedraudošu “mājas” aizraušanos. Un, parasti, ļoti cenšas gultā. Viņam, mūsu orgasmi – pašapliecināšanās veids, bet mums tomēr liekas, ka tieši šeit cilvēks nemelo, tieši šeit mēs redzam patiesību par mūsu attiecībām. Mēs visi zinām, ka arī iemīlējušos attiecībās parādās mākoņi un gadās strīdi. Uz to viņš arī spēlē. Atšķirība, kā vienmēr ir niansēs. Bet galvenais – rezultātā. Pilnīga sievietes atkarība, vēlams emocionālā arī, iespēja pietiekami daudz baudīt ņirgāšanos par upuri, nenogurstoši rīkot teātri publikai un jums abiem.

avots: pics.ru
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.