5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

Viņa padalījās ar iespaidīgām bildēm, lai pasargātu cilvēkus no sauļošanās sekām

 

Tonija Viloubija, 27 gadus veca Alabamas iedzīvotāja sociālajā tīklā Facebook padalījās ar savām fotogrāfijām, kur tika parādīts ādas vēža ārstēšanas process. Šis ziņojums piesaistīja 50 tūkstoš Facebook lietotāju uzmanību.

Tonija strādā par medmāsu, un viņa nolēma izstāstīt savu stāstu visam tām meitenēm, kuras ir aizrāvušās ar solārijiem un citiem līdzkeļiem, kas rada mākslīgu iedegumu. Viņa izstāstīja, ka 21 gada vecumā viņai tika diagnosticēta bazālo šūnu karcinoma un plakanšūnu vēzis.

Tonija sapņoja par bronzas krāsas ādu, viņa sauļojās 5 reizes nedēļā vasarā, un pastāvīgi apmeklēja solāriju ziemā. Viņa neizmantoja saules aizsargkrēmus.  

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_a87ff679a2f3e71d9181a67b7542122c

Bet pēc tam ārsti uzstādīja viņai briesmīgu diagnozi. Vienīgais vēža rašanās iemesls izrādījās ultravioletie stari. Parasti tāda veida vēzis ietekmē vietas ap primārās augšanas zonu, tāpēc to ir samērā viegli izgriezt, bet, ja metastāzes izpletīsies, tad var iestāties nāve.

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_eccbc87e4b5ce2fe28308fd9f2a7baf3

Viloubija raksta, ka viņai tika nozīmētas daudzas un dažādas procedūras onkoloģiskās salimšanas ārstēšanai: krēms “Aldara” (Imikvimoda), kas izraisa kraupja, kiretāžu veidošanos, kriodestrukciju, ķirurģisku izgriešanu un fotodinamisko terapiju.

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_e4da3b7fbbce2345d7772b0674a318d5

Viņa raksta: “Ja kādam ir nepieciešama lielāka motivācija, lai nesauļotos solārijā un saulē, es jau nāku! Jums jāzina, ka vēža ārstēšana tā izskatās.”

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b

Tonijai pārspīlēta iedeguma tēma ir kļuvusi izteikti svarīga: “Neļaujiet iedegumam traucēt jums ieraudzīt, kā uzaugs jūsu bērni. Tagad tās ir manas lielākās bailes, jo man aug 2 gadus vecs dēliņš”.

zhenshhina-podelilas-porazhayushhimi-snimkami-chtoby-predosterech-lyudej_1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc

Tagad Viloubija ik pēc 6-12 mēnešiem apmeklē dermatologu. Rētas uz sejas ir pazudušas, bet draudi paliek.

avots: marketium.ru 
 

6 KOMENTĀRI

  1. Nu pati dura vainīga, ka nelietoja aizsargkrēmus un tik bieži sauļojās!!!
    Nav tās solārija sekas, nevajag pārspīlēt, tās ir prāta aptumsuma sekas!!!

  2. Sis raksts ,gan skan dumji un smiekligi,si sieviete medmasa,un tik dumja,ka neizmantoja aizsargkremu,kas tad musdienaas neizmanto aizsargkremus,un vienalga ka kaut vai nebutu medmasa,ta vai ta ,sievietes,kas aplekle solariju izmanto visadus kremus,nu tas jau nav tik dumjas……………………………………….
    Es domaju,ka te tas raksts domats,ka reklama aizsargkremam.

  3. Par sauļošanos. Diemžēl reti kurš patiesi zin no kā rodas šīs slimības. Ne no UV stariem. Cilvēli tūkstošiem gadu dzīvo kur spīd saule un neviens no saules neslimoja. Problēmas sākās tad, kad sāka izmantot sauļošanās krēmus. (Nevis aizsargkrēmus, bet tos, kas palīdz ātrāk nosauļoties) Tieši šie krēmi UV staru iedarbībā maina savu ķīmisko formulu un rodas kancerogēnas vielas. Solārijs nav kaitīgs. Kaitīgi ir šie krēmi. Ja nelietosi tos sū**s tad droši vari sauļoties arī solārijā.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.