16.4 C
Rīga
svētdien, 28 aprīlis, 2024

Kā pārdzīvot nodevību, ja tomēr vēlies saglabāt attiecības

 

izm1

Kā ar cieņu pārdzīvot nodevību un pie tam, ja vēlaties, saglabāt attiecības? Pastāv 8 savdabīgas nodevības terapijas posmi.

Nodevība atnes sāpes un vilšanos, it sevišķi tam cilvēkam, kurš nekādi nodevību negaidīja. Smadzenes cenšas aptvert notikušo, sirds lūzt no netaisnības, bet ķermenis nevēlas pieņemt sveša cilvēka glāstus. Kā ar cieņu pārdzīvot nodevību un pie tam, ja vēlaties, saglabāt attiecības? Pastāv 8 savdabīgas nodevības terapijas posmi.

1. posms. Šoks, stress, noliegšana.

Pārsvarā ilgst no pāris minūtēm līdz dažām dienām. Ja sieviete tikai nojauš par nodevību, viņa pacentīsies atrast attaisnojumu laulātā rīcībai, gribēs viņu izolēt no sevis pašas. Bet arī vīra atzīšanās ne vienmēr ir tiešs nodevības pierādījums:”Nu, ko tu izdomā? Tu neesi savā ādā, dārgais?” Šoks traucē skaidri domāt. Kā te pārdzīvot nodevību.

2. posms. Dusmas uz sevi.

Sieviete sāk meklēt iemeslu sevī vīra iešanai pa kreisi. Bieži šis posms pāris stundu laikā pāriet, bet var ievilkties arī pāris nedēļas un pat ilgāk. Meitene centīsies izanalizēt savu rīcību, vārdus, novērtēt savu ārieni un savas spējas dažādās dzīves jomās. Viņa uzliek uz sevi atbildību par to, ka mīļotais ir devis priekšroku citai. Šo posmu labāk pārdzīvot pēc iespējas ātrāk, jo ilgā rakāšanās sevī neatrisina problēmu, bet tikai to paildzina.

3. posms. Agresija pret vīru un mīļāko.

Šis periods ir svarīgs, jo cilvēkam ir nepieciešams pārslēgt agresiju uz pāridarītājiem, lai glābtu savu psihi no “pārdegšanas”. Šis posms ilgst dažas nedēļas. Sievietēm ir nepieciešams izlikt savas dusmas uz vīru vai viņa mīļāko, parādās vēlme atriebties. Kā gan lai pārdzīvo nodevību. Bet, ja jūs vēlaties saglabāt laulību, nāksies uzvesties savaldīgāk, jo visas jūsu darbības mīļākā var izmantot pret jums:”Paskaties, kāda viņa ir patiesībā. Tu esi dzīvojis ar briesmoni!”

4. posms. Nespēja lūkoties nākotnē.

Nodevība izrauj dāmu no ierastā dzīvesveida. Ja vakar viņa bija pārliecināta par rītdienu, tad šodien viņa baidās skatīties nākotnē, jo attiecības jau nekad vairs nebūs tādas, kā agrāk. Nodevība sagrauj pašu galveno – uzticību. It īpaši bailīgi kļūst, kad vīrietis piedāvā šķirties, jo tad sievietes ikdiena patiešām kļūs savādāka.

5. posms. Cenšanās atgriezt visu savās vietās.

Mūsu psihe meklē stabilitāti un komfortu, tāpēc sievu sāk pārņemt mīlestības jūtas pret vīru. Jā, naids jau ir zudis, un meitene ir gatava piedot nodevību, lai tikai mīļotais būtu blakus kā agrāk. Nodevība zināmā mērā palīdz pārvērtēt mūsu attiecības vienam pret otru un saprast, cik ļoti svarīgs un vajadzīgs šis cilvēks ir.

6. posms. Pagātnei “nē”.

Šajā posmā, ja laulība ir saglabājusies, laulātie cenšas no jauna izveidot attiecības. Bet sievietei ir grūti ticēt vīram, viņa visu laiku grib viņam pārmest par nodevību, kontrolēt un pieprasīt jaunus zvērestus. Labāk savaldīties, ne pie kā laba pārlieku lielā apvainojumu izrādīšana nenovedīs. Labāk ļaunumu novirzīt uz ko citu, piemēram, pievērsties sev (sports, pareiza ēšana, stils utt). Gadījumā, ja pāris ir izšķīries, šis posms ir sava veida tramplīns sievietei, lai no jauna sevi pieņemtu un sāktu dzīvot jaunu dzīvi.

7. posms. Izsīkums.

Šis posms iestājas apmēram pusgadu pēc notikušā. Laulātie ir noguruši cīnīties, kaut ko pierādīt, samierināties un piedot. Viņi morāli un fiziski ir izsmelti. Viņu kļūst vienaldzīgi: sievai nav spēka atgriezt vīru ģimenē vai arī, ja laulātie ir izšķīrušies, attiecībās parādās vēsums. Šo posmu nepieciešams vienkārši pārdzīvot. Un, starp citu, šeit nevajadzētu pieņemt nekādus svarīgus lēmumus par to, kā pārdzīvot nodevību!

8. posms. Secinājumi.

Posmā no pusgada līdz gadam gan sievietes, gan vīrieši izdara secinājumus: vai ir vērts turpināt attiecības, vai viņi spēs viens otram uzticēties, vai spēs  no jauna iemīlēt, atbalstīt utt. Rezultātā vai nu viņi izšķiras pavisam, vai arī veido jau spēcīgākas attiecības.

avots: cluber.com.ua 
 

1 KOMENTĀRS

  1. Paga paga, un kāpēc šeit ir pasniegts tā, it kā tikai vīrieši krāpu sievietes? Ak jā, – ja sieviete piekrāpj vīrieti, tad tak vainīgs ir vīrietis, kā es tā piemirsu…

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.