3.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Pēc uzacu formas var noteikt cilvēka raksturu

 

fiziognomika (2)

Savu uzacu formu mēs katrs veidojam pēc saviem ieskatiem, gaumes vai citreiz – arī speciālista ieteikumiem. Mēdz teikt, ka bez uzacīm nav sejas un šim izteicienam nevar nepiekrist. Uzacis ne tikai padara mūsu seju vizuāli harmoniskāku, bet ar to palīdzību mēs varam arī pārējai pasaulei (citiem cilvēkiem) parādīt savas emocijas. Jebkura manipulācija ar savu ārējo izskatu ir savdabīgs paziņojums pasaulei par to, kā jūtamies, ko domājām un kādas ir mūsu intereses. Tas pats attiecas arī uz uzacu formas izvēli.

forma-brovej-i-harakter-cheloveka_c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b

1.Parasts izliekums

Parasts, neliels uzacu izliekums – ne pārāk biezs, ne pārāk plāns, bez pārlieku liela pacēluma, bet arī ne ar pārāk mazu pacēlumu. Šī, visbiežāk sastopamā uzacu forma, norāda, ka cilvēks necenšas sarežģīt lietas, kuras var arī nesarežģīt. Šāds cilvēks labprāt iztiek bez liekām drāmām un konfliktiem, ar viņu viegli saprasties un komunicēt.

2.Dabiski taisnas

Uzacis, kuras ir dabiski taisnas, gandrīz bez izliekuma. Ar tik taisnām uzacīm, arī taisni domājošs cilvēks, ar to domājot – kas uz sirds, tas uz mēles. Šādi cilvēki nebaidās būt godīgi, tomēr tas nenozīmē, ka šie cilvēki ir bezjūtīgi vai vienaldzīgi pret citu cilvēku jūtām, bet ja konkrētā situācija to prasīs – tad viņi neviena priekšā nelocīsies un savu viedokli nemainīs. Zinot šo cilvēku dabisko godīgumu, tiem tuvie cilvēki labprāt uztic savus noslēpumus un zina, ka tie būs drošībā.

3.Spēcīgs izliekums

Izteikti liels izliekums visbiežāk liecina par dramatismu, šādu uzacu formu izvēlas cilvēki, kuri nespēj iztēloties savu ikdienu bez drāmām, nelieliem skandāliem un negaidītiem pavērsieniem. Šādu cilvēku raksturs vairāk vai mazāk ir tendēts uz ārišķīgu uzvedību un teatralitāti ikdienas dzīvē. Šiem cilvēkiem patīk spēlēties ar publiku un būt uzmanības centrā jebkurā pasākumā. Apkārtējajiem cilvēkiem labprāt patīk klausīties šādu cilvēku stāstus, citreiz pasakas.

4.Taisnas un pie-paceltas

Šāda veida uzacis sejas vaibstus padara mazliet skarbākus, ja ticis izmantots arī tumšs tonējums, tad bieži vien var šķist, ka cilvēks ar šādām uzacīm vairāk vai mazāk ir konstanti naidpilns. Apkārtējajiem šādi cilvēki vienmēr šķiet pārāk nopietni, tikai par biznesu un darījumiem domājoši ļaudis.

5.Īsas uzacis

Īsas uzacis norāda, ka to īpašnieks vairāk nekā citi cilvēki pievērš uzmanību dažādiem sīkumiem. Viņiem patīk skrupulozi izpildīt visu, kas tiem ticis uzdots. Šie cilvēki neapstājoties dodas uz savu mērķi kā darbā, tā attiecības ar draugiem un ģimeni.

6.Platas uzacis

Dabiski platas uzacis, tādas, kuras praktiski nav aiztiktas ar mērķi mainīt to formu, norāda, ka to īpašnieks atbalsta dabiskumu un dabīgumu visās dzīves sfērās. Šie cilvēki dzīvo mierā ar dabu un viņus pārāk neuztrauc tas, ko citi cilvēki par viņiem domā. Iespējams, tieši šīs nesamākslotās uzvedības un sava veida autentiskuma dēļ, cilvēki jūt zināmu pievilkšanās spēku attiecībā pret Jums.

7.Mono-uzacs

Tāpat kā iepriekšējā piemērā, arī šajā gadījumā šādu uzacu īpašnieks netiecas ko mainīt dabas iekārtotajos likumos. Savukārt atšķirībā no iepriekšējā cilvēku tipa, šie ļaudis ir vēl mazliet radikālāki. Šādiem cilvēkiem pilnībā, nu necik neuztrauc tas, ko kāds pateicis vai padomājis par viņiem. Šādiem cilvēkiem ir ass izgudrotāja prāts un bagāta iztēle. Šie cilvēki ir brīvdomātāji kā domās, tā darbos, arī ikdienā viņi bieži vien ir savā domu lidojumā un konstanti mēdz aizsapņoties.

8.Plānas uzacis

Uzacis kā diedziņi. Šāda tipa uzacis liecina, ka to valkātāja ir ārkārtīgi sievišķīga un izsmalcināta. Taisnība vai nē, līdz gala nav skaidrs, bet šādas dāmas visai bieži tēlo nevainīgumu, citiem vārdiem sakot, sarežģītās situācijās pietēlo muļķīti. Ja nu kāds viņu aizvainojis vai licis justies mazāk vērtīgai – visiem spēkiem izrāda savu aizvainotību un ietiepību. Konfliktus šādas dāmas cenšas apiet ar n-tiem līkumiem un dažādām patiesībām un pus-patiesībām. Lai arī izklausās pēc negantniecēm, šīs dāmas patiesībā ir ļoti labsirdīgas. Turklāt – viņas prot uzklausīt, pašas runā maz un ne pārāk skaļi vai nomācoši.

9.Plati izvietotas uzacis

­­Liela atstarpe starp uzacīm, it īpaši, ja šo atstarpi veidojis cilvēks pats, liecina, ka šie ļaudis mūždien ir ārkārtīgi nervozi un uztraukti. Viņi ātri apjūk un pārāk viegli pamet dvēseliskā miera stāvokli. Šo uztraukumu pamats ir mūžīgās raizes par citiem, viņi ir tie cilvēki, kuriem patiešām rūp citi cilvēki. Šīs īpašības – just līdzi un atbalstīt ir viņu rakstura labākās nianses. Šādos cilvēkos citi vienmēr atrod mieru un izpratni.

10.Plānas, ielauztas uzacis
Šis izlauzums uzacu formā liecina par stingra rakstura cilvēku. Šāda veida uzacu īpašnieki ir dzimuši līderi. Šo cilvēku lielākā vājība ir nepieciešamība pēc nemitīgas sacensības un mērķu sasniegšanas procesa. Šie cilvēki vēlas dominēt – kā darbā, tā attiecībās.

avots: marketium.ru 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.