1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Ātri pagatavojama piedeva no medus ķirbja. Nebiju domājusi, ka tas ir tik garšīgi!

 

Noteikti daudzas saimnieces piekritīs – ātrs, garšīgs un vizuāli skaists garnējums noteikti nav tas vieglākais virtuves uzdevums. Jau no iepriekš minētā daudzi pavāri tiek iedzīti izmisumā, bet ja nu tiek pieprasīts, lai garnējums būtu arī veselīgs?

bystryj-garnir-iz-medovoj-tykvy-nikogda-by-ne-podumala-chto-eto-tak-vkusno-i-polezno_1679091c5a880faf6fb5e6087eb1b2dc
Patiesībā viss ir daudz vienkāršāk kā šķiet sākumā. Šādu lielisku garnējumu var pagatavot no dārzeņa, kurš atrodams jebkurā lielveikalā, ļoti bieži arī pašu dārzā, tas ir nepelnīti aizmirstais ķirbis. Ķirbja sastāvā ir daudz svarīgu elementu – kālijs, magnijs, beta karotīns, varš un dzelzs. Ķirbī ir arī vitamīni A, B, C, E, visas šīs sastāvdaļas ir ļoti nozīmīgas labai organisma funkcionētspējai, bet jo īpaši vielmaiņai un ar to saistītiem procesiem.
Garnējums no ķirbja ideāli saderēs ar gaļas un zivs ēdieniem, turklāt to var pagatavot sekojot 4 vienkāršiem punktiem.

Ingredienti:

100 grami ķirbja
2 ēdamkarotes medus
1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
Sāls, pipari un rozmarīns pēc garšas.

Pagatavošanas process:

Sagatavojam visus ingredientus.

1

Ķirbi sagriežam plānās šķēlītēs vai uz speciālās, krokotās rīves.

2

Samaisām eļļu un medu. Iegūto masu ar otiņas palīdzību uzsmērējam uz ķirbja šķēlītēm no abām pusēm.

3

Kārtojam ķirbja šķēlītes uz pannas, cepam no abām pusēm 1-2 minūtes uz lielās liesmas (ja ķirbis ir sagriezts ar nazi, tad vislabāk to cept uz pannas-grila). Ilgi cept nav vērts, jo termiskajai apstrādei jābūt ātrai, tad ķirbis saglabās kraukšķīgu tekstūru un būs divreiz garšīgāks. Tādā pašā veidā var pagatavot arī burkānus.

4

Glīti kārtojam apcepto ķirbi uz šķīvja, pārkaisām ar sāli, pipariem un rozmarīnu, pēc individuālām vēlmēm pasniedzam kopā ar otro ēdienu.

5

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.