4.5 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Talismanus pērc uzmanīgi! Suvenīri var izrādīties arī bīstami

 

196898837_3c0326e220_o_1_960_472_80auto_s_c1_center_center

Bīstamie elki

Jums patīk ceļot? Jūs vilina eksotiskas valstis un aizraujoši piedzīvojumi? Jā, brauciens uz Indiju, Tibetu, Botsvānu, Zambiju, Tanzāniju, Keniju – tā ir iespēja mesties neredzētā un elpu aizraujošā pasaulē, kurā uz katra soļa ir nopērkami noslēpumaini amuleti, talismani, ziedes. Tomēr esiet uzmanīgi, ceļojumos pērkot dažādus nieciņus.

Burvju un magu uzlādēti, daudzi talismani dzīvo savu noslēpumaino, mistisko dzīvi pat tad, kad jau savu misiju izpildījuši un atrodas vietējo suvenīru tirdziņos, pacietīgi gaidīdami jauno īpašnieku.

Ņemiet vērā, ka turēt savās mājās nezināmu kultu maģiskos simbolus ir ļoti bīstami. Nereti gadās, ka, iegādājoties pēc izskata pilnīgi nevainīgu eksotisku suvenīru, jūs tiekat ierauti šo maģisko priekšmetu dzīvē.

Katrs afrikāņu elks nav nekas cits kā konkrēta miruša cilvēka atveidojums. Vietējie šamaņi apgalvo, ka viņa mieru neradusī dvēsele klīst pa pasauli un nodara ļaunu tikmēr, kamēr atrod sava bijušā ķermeņa atspulgu. Ieejot tajā, šī dvēsele tur iemājo un beidzot nomierinās. Tieši tāpēc afrikāņi savu mīļo radinieku figūriņas atstāj savos mājokļos, bet no savu ienaidnieku koka “dubultniekiem” cenšas atbrīvoties, piemēram, ietirgojot tos ārzemju tūristiem, lai tie aizved nevēlamos garus prom.

Ir ne mazums liecību no ceļotājiem, kuri nav spējuši turēties pretī dažādu koka dievekļu pievelkošajam spēkam un pārveduši tos uz savām mājām. Runā, ka sākumā mazās dievības naktīs trokšņo, cenšoties izcīnīt sev vietu jaunajā mājvietā. No rīta viens no tiem ir nokritis, otrs atrodas dzīvokļa tālākajā stūrī. Un saimnieks ir spiests radīt figūriņām komfortablus apstākļus – pirkt mākslīgo palmu, krokodila galvaskausu, novietot visu kompāniju saulainā vietā ar skatu uz viņu tālo dzimteni. Tikai tad iestājas miers.

Apvārdotās figūriņas

Pērkot suvenīrus, vēlams izvairīties no maģiskas figūriņas, kuru sauc par ‘’linku’’. Tādas gatavo bona reliģijas priesteri Tibetā. Linka nozīme – ienaidnieka rituāla slepkavība, kura dzīvības enerģija iemājo linkā. Šādas figūriņas ļoti cenšas ietirgot tūristiem, lai viņi izved no viņu valsts ienaidnieka garus. Šis gars var ilgi taisīt traci dzīvoklī, mēģinādams atrast ceļu mājup.

Nekad nepērciet figūriņas no metāla, kuras ir cieši noslēgtas, sevišķi, ja uz tām ir iezīmētas noslēpumainas zīmes. Šādas figūriņas iekšpusē tiek ievietotas dažādas maģiskas lietas, kuras pārvērš nopirkto suvenīru par ļoti prasīgu elku, kuru vajag visu laiku pielūgt, ziedot tam ūdeni un ēdienu, dedzināt vīrakus. Neieguvis pietiekami uzmanības, šis dieveklis var pamatīgi sarežģīt jūsu dzīvi.

Hinduisti pirms mazo dievekļu pielūgšanas piepilda šos nedzīvos priekšmetus ar dzīvības spēkiem. Šo rituālu tā arī sauc – dzīvības iedvešana dievībā.

Suvenīru uzlāde ar negatīvu enerģiju

Rituālās meditācijas laikā austrumu priesteri ar savu sakoncentrēto enerģiju piepilda ne tikai skulptūras, bet arī pilnīgi vienkāršus sadzīves priekšmetus – krūzes, nažus, šalles. Šos “sprādzienbīstamos” priekšmetus dēvē par muļķībām. Tiklīdz kāds centīsies jūs aplaimot ar šīm muļķībām, sirsnīgi pateicieties un pēc iespējas ātrāk dodieties prom.

Indijā un Nepālā jums var piedāvāt neparasti skaistas sudraba kastītes-medaljonus glītā ķēdītē. Kā likums tās ir rotātas tirkīzzilā krāsā, kurai ir spējas uzsūkt sevī cilvēka kaites, no puscaurspīdīga serdolika (pamana un atbaida ļaunos garus), ar koraļļu gabaliņiem, kuri piedod spēkus. Noteikti pārbaudiet, vai šīs kastītes ir tukšas – vietējās dāmas tādās glabā savu mirušo radinieku relikvijas. Jums šīs svešās lietas atņems veselību.

Grūti ir turēties pretī kārdinājumam iegādāties burvīgus sudraba auskarus, kuri ir veidoti plānu apļu veidā un izraiboti ar nesaprotamiem vārdiem un simboliem. Tā vien gribas ātri nopirkt un ielikt ausīs! Taču tie ir septiņi maģiski apļi, kas paredzēti, lai nogalinātu ārzemniekus, kuri pārkāpj vietējos noteikumus. Šie apļi simbolizē dažāda veida maģiskos ieročus, kuri no iegādes brīža tiek pavērsti pret auskaru saimnieku – 1) akmeņi un citi metamie ieroči, 2) laiva, lai pārceltu pāri upei, 3) uguns, 4) naži, 5) vētras, 6) zibens spērieni, 7) indes. Šie auskari – jūsu spriedums…

Ko tad drīkst pārvest no tālām zemēm?

Arābu burvji gatavo fantastiskus talismanus no dzelzs, vara vai to sakausējuma. Tos izgatavo atkarībā no Saules vai Mēness novietojuma atbilstošajā zodiaka zīmē. Talismans, uz kura ir rakstīts ALCHATAY un attēlota Vērša zīme, ārstē daudzas slimības; ALZARFA zem Jaunavas zīmes nes peļņu; AZOBRA Lauvas zīmē palīdzēs atgūt zaudēto mīlestību.
Indiešu magi gatavo amuletus no svētajiem kokiem gangidas un šraktijas. Tie ir vienkārši diski ar gariem stariem, kas simbolizē senindiešu Sauli. Šādus talismanus parasti apvārdo kādai konkrētai aizsargājošai darbībai un piesien pie labās rokas.

Suvenīru negatīvās enerģijas neitralizēšana

Angļu ķīmiķi uzskata, ka jebkura materiāla jebkāds atdarinājums molekulārā līmenī uzkrāj sava radītāja tēlu, bet pēc tam šo tēlu pārveido visumā. Skotijas fiziķi uzsver, ka jebkurai lietai ir bezgalīgas iespējas uzkrāt un nodot informāciju elektromagnētiskā veidā. Šādas informācijas spontāns atspoguļojums izpaužas kā spoks vai skaņa. Vācu profesori veica īpašus pētījumus par cilvēka prāta iedarbību uz nedzīviem priekšmetiem un apliecināja domu spēka klātbūtni, ar kuru ļoti prasmīgi prot strādāt patiesi burvji un magi.

Kā neitralizēt eksotisko suvenīru negatīvo iedarbību, ja tādi jau ir nokļuvuši jūsu mājās? Pacentieties līdzsvarot “labo” un “slikto” simbolu skaitu. Figūriņas un dievības, kurām ir acis, nedrīkst skatīties cita uz citu un nedrīkst redzēt savu atspulgu spogulī. Cik vien var reti aiztieciet tās ar rokām un neslaukiet no tām putekļus, sevišķi ar lupatu. Dievību klātbūtnē nerīkojiet viesības ar draugiem, kuri nespēj sevi savaldīt. Ar cieņu izturieties pret jebkuru cilvēka atveidojumu – sveicinieties ar to, sarunājieties un nekādā gadījumā neievainojiet to. Jūs taču negribat, lai saniknots gars vērstos pret jums!

Esiet uzmanīgi ar it kā nevainīgām pēc izskata māla figūriņām un nekad neko neņemiet no alām, kapavietām, jebkuras rituālas vietas. Ja neesat pārliecināti par to, ko iegādājaties, labāk lieki neriskēt un nepakļaut briesmām ne sevi, ne savus tuviniekus.

untitled

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.