15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Tik noderīgais jods – paskatieties uz sevi spogulī, mīļās sievietes!

 

1

Ādas sausums, pietūkums, matu izkrišana, nagu lūšana, tūska, sejas piepampšana, acu piepampšana, nogurums, miegainība, raudulīgums utt. – tas viss liecina par joda trūkumu organismā. Ja organismā ir pietiekami daudz joda, sievietei mirdz acis! Un gribas lidot!

furious woman throw clock, sit in white modern room

Šī mikroelementa trūkuma briesmas organismā ir iespaidīgas, jo vairogdziedzera darbība ietekmē ne tikai mūsu ārieni, bet arī hormonu sistēmu.
Bērniem joda trūkums organismā izpaužas vienkāršāk – nevar koncentrēties uz skolas uzdevumu pildīšanu, nogurst, raudulīgs.
3
Palīdziet savam un savu bērnu organismam!

HIPOTIREOZE (samazināta vairogdziedzera darbība) – nemaz nav nekāds nieks. Kaut arī jodu cenšas pievienot arī sālī un dažādās sausajās brokastīs un bērnu smērēs, bet ar to visu ir par maz!
Sāksim ar pārbaudi – vakarā pirms miega uzzīmējiet ar jodu trīs svītriņas – 10 cm – uz labās rokas ārējās malas – apakšdelmu.
Pirmā svītriņa – visspēcīgākā pēc krāsas intensitātes, otrā ir vājāka un trešā ir visvājākā.
No rīta paskatieties uz šīm svītriņām. Kuru krāsu jūsu āda ir uzsūkusi?
– Ja organisms ir uzsūcis visvājāko svītriņu – tas nozīmē, ka organismā ir pietiekami daudz joda, bet profilaksei rudens-ziemas periodā pavairojiet to.
– Ja nav redzama vājā un vidējā svītriņa – organismam vajadzīgs jods.
– Ja no rīta nav redzama neviena svītriņa uz ādas – trauksme!
– Ja visas trīs “kā uz delnas” – nekrītiet panikā, iespējams, jūsu vairogdziedzeris jau vairs nav spējīgs darboties normālā režīmā, nāksies to ieviest!
Brīdinājums tiem, kuri cieš no HIPERTIREOZES – paaugstināta uzbudināmība, svīšana, aizkaitināmība – ja veiksiet šādu mēģinājumu, jums paātrināsies sirdsdarbība, tāpēc šis nav priekš jums!

Ārstēšana:
Zīmēsim…
Krāsa tādā intensitātē, kādā jūsu āda izmēģinājuma laikā uzsūca!!!
Pirmajā vakarā – zīmējam joda aplīti savas plaukstas izmērā uz LABĀS kājas (stilba priekšpusē)  
Otrajā vakarā – zīmējam apli uz KREISĀS kājas
Trešajā vakarā – zīmējam apli uz LABĀS rokas
Ceturtajā vakarā – zīmējam apli uz KREISĀS ROKAS! – tā ir spēcīgākā deva, jo ir tuva sirdij.
Piektajā vakarā – zīmējam uz KREISĀS kājas
Sestajā vakarā – zīmējam uz LABĀS kājas
Septītajā vakarā – zīmējam uz KREISĀS ROKAS!

Shēma ir vienkārša, tikai nesajauciet!
Un galvenais – nedrīkst izlaist nevienu vakaru! Ja izlaidāt, tad tikai pēc 2 nedēļām varat atkal sākt no pārbaudes.
Es šo procedūru veicu jau 15 gadu garumā, katru rudens-ziemas periodu. VASARĀ NEDRĪKST!!!
Tagad dažas receptes, kurās tiek izmantot jods (tikai neapvienojiet šīs receptes ar augstāk minēto procedūru! Savādāk būs pārāk daudz joda – pažēlojiet sirsniņu!)
Ginekoloģisku saslimšanu un iekaisumu gadījumā – apsmērēt vēdera ādu (zemāko daļu) ar jodu – parasts joda režģis 3-5 vakarus pēc kārtas.
Daži pilieni joda nelielā daudzumā ūdens (piena) – kuņģa-zarnu saslimšanas gadījumos.
Sasitumu un saišu sastipešanas gadījumos – joda režģis sasituma vietā vairākas dienas pēc kārtas.
Iesnu gadījumā – joda inhalācijas (ja nav alerģija pret jodu!) – atvērt pudelīti ar jodu, ar katru nāsi dziļi ieelpot tā garaiņus (4-5 reizes dienā) – tikai neslaukiet degunu un zemu neliecieties uzreiz pēc pudelītes atvēršanas.
Muguras sāpju gadījumā – sajaukt 1 tējkaroti joda ar 1 tējkaroti citrona sulas. Šajā maisījumā samērcēt vates gabaliņu un ar to nosmērēt visu muguru. Pēc 3-4 stundām palūdziet kādam no tuviniekiem apskatīt jūsu muguru. Tajās vietās, kur jods ir kļuvis bezkrāsains ir problēmzonas! Tās ar doto smēri (katru reizi gatavot no jauna) smērēt tik ilgi, kamēr sāpes pāriet.
Baltais jods – joda pudelītē ielikt pāris aspirīne tabletes un izveidosies baltais jods ādas smērēšanai. Tas ir domāts tiem, kuri negrib staigāt rūsgani, ar joda režģi.
Visi joda zīmējumi jāveic tikai uz nakti, bet, ja zīmējat pa dienu, tad nedrīkst iet ārā un ir jāizvairās no caurvēja.
DZĪVOJIET VESELI !

avots: polonsil.ru
 

16 KOMENTĀRI

  1. Lai veiktu parbaudi tris svitrinas zime paraleli vienu otrai vai vienu aizotras 10cm garuma pa apaksdelma arejo malu?

    • Un kurš profesors tad tev to ieteicis? Tādu kaktu dakteru ir diezgan,kas visu,ko padzirdējuši pa ausu galam cenšas pavēstīt citiem,tikai ne visiem tas der.

    • Endokrinologs nosaka tikai cēloni un izraksta zāles,piemēram kā man un vairāk neko! Bet ja dienā jālieto obligāti,holesterīnam,vairogdziedzerim,asinsspiedienam tad es kādas zāles nedzeru un lietoju ārīgi,protams ja tas palīdz! To jau nesapratīs tas kurš nelieto zāles,tikai izsakās? Paldies tiem kas kaut ko raksta,pārējo var pārbaudīt internetā un uz sevis.

  2. Vājprāts – kur var šitādu idiotismu vispār publicēt!? Kāds te vispār filter, ko pābulicē no kautkādiem apšaubāmiem avotiem?

  3. Nesaprotu kur ir stilba apakša kurā tieši vieta ja smērē un kurā vietā uz rokas?
    Atceros bērnībā mamma smērēja uz potītes iekšpuses uz tā kauliņa. …smērēja tik ilgi kamēr vairs neiesūca

  4. Pirms kaut ko tādu darīt jāaiziet pārbaudīt vairogdziedzera darbību.Kā strādā vairogdziedzeris tikai pēc simptomiem, kas šeit minēti nevar noteikt, jo tādi ir arī citos gadījumos. Ja vairogdziedzeris strādā paātrināti, lai arī nav minimāli, nekādā gadījumā nedrīks lietot papildus joda devas. Piemēram es šādu pārbaudi nemaz nevaru veikt, jo lietoju uz nakti abām plaukstām ortozes un tās nosedz visu lpaukstu un pusi apakšdelma.

  5. Ja tas jods tiesam lidz gan kauliniem ,kas kajam izspiezas gan ja sap rokas vai kajas sasmere tik ilgi kamer vairs neiesucas,tad redzams pietiek ,to pat arsti iesaki un nav nekas slikts
    indra.pensionare.

  6. Zini,ka vecmàmiñai uz kàjàm pie lielà pirksta auga kauliñi uz àru,kas traucé staigàt,spiež kurpés,viña sméréja jodu sajauktu ar ožamo spirtu. Tas tiešàm palídz un operàcija netika veikta. Tiesa,tas ilglaicìgi jàdara! Arì klepus gadìjumà uz kakla resti zìméja,to atceros… Esmu loğiski domàjoša un zinu,ka jods noder.

  7. paldies! Ļoti noderēja saprast, ka man pietrūkst jods. Biju pie endokronologa Rīgā. Ir veikta ultrasonogrāfija vairogdziedzerim. Hipotireoze. Palielināts vairogdziedzeris un iekaisums. Izrakstīja hormonus un tas viss. Iekaisumu mājās ārstēju pati ar zelta stīgas uzlējumu no iekšpuses un ārpuses. Palika labāk. Bet par hormoniem izlasīju…ja tos dzer regulāri tad ar laiku vairogdziedzeris vispār pārstā darboties. Veicu joda testu un man naktī pazuda abas līnijas un tumšākā ir viegli redzama. Informācija šeit man ļoti noderēja. Vēlreiz paldies!

  8. Ir cilvēki, kuriem nedrīkst jodu (ja VDz darbojas pastiprināti)

    Man iespējams trūkst.. Uzzīmēju restiti, kas pilnībā pazuda pēc 10 min!!!

    Pamēģināšu jūras kāpostus un ja radīsies no tiem atkarība, tad arī lugolu. Ēdu kā traka jūras zivis. Pilnīga atkarība!!!

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.