Sastāvdaļas:
- 8 tostermaizes šķēles
- 250 g šampinjoni
- 1 neliels sīpols
- pētersīļu buntīte
- pāris timiāna zariņi
- 3 ēdamkarotes sviests
- 10 plānas auksti kūpināta vai parasta šķiņķa
- 35–40 g rīvēta cietā siera
- 2 olas
- 1/3 glāzes piena
- 250 g rikotta siera
- sāls, pipari pēc izvēles
Pagatavošanas veids:
- Uzildīt uz pannas 2 ēdamkarotes sviesta. Pievienot sīki sagrieztus šampinjonus un sīpolu, apcept 3- 5 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti.
- Sagriezt vai ar rokām saraut pētersīli un pievienot sīpoliem un sēnēm, pievienot sāli, piparus, dažus timiāna zariņus. Gatavot 2-3 minūtes. Timiānu izņemt.
- Samaisīt rikottu, pusi cietā siera un 2 gabaliņus sīki sagrieztu šķiņķi. Pievienot sēņu maisījumu un visu samaisīt.
- Samaisīt pienu, olas un atlikušo cieto sieru. Nedaudz pakult.
- Izrullēt maizi ar mīklas ruļļa palīdzību (tieši izrullēt). Garozas var nogriezt.
- Uz “mīklas” izlikt 1-2 ēdamkarotes pildījumu. Sarullēt tā, lai šuve ir apakšā. Nedaudz piespiest.
- Uz pannas izkausēt atlikušo sviestu. Ar ātrām kustībām iemērkt ruletītes piena-olas maisījumā no visām pusēm tā, lai maize neizmirkst.
- Ruletītes ietīt šķiņķī un apcept uz vidējas uguns līdz zeltainam brūnumam aptuveni 3-4 minūtes.