1.7 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Vista “Pārsteidz kaimiņieni”. Recepte, kura noderēs ikvienai saimniecei

 

930_10000_0.50_0.50_1_false

Visgaršīgākais un oriģinālākais ēdiens – tiek gatavots no vienkāršiem produktiem, bet izskatās kā delikatese no visprestižākā restorāna. To var pagatavot pa porcijām – viena vistas krūtiņa uz porciju, bet man liekas, ka garšīgāk un sulīgāk iznāks, ja viss tiek gatavots kā viens liels, sulīgs kumoss.

Sastāvdaļas (porcija apmēram diviem cilvēkiem):

Vistas filejas krūtiņa – 500gt,
Vidēja izmēra burkāns – 2gab.,
Vidēja izmēra sīpols – 1gab.,
Ne pārāk liels kartupelis – 2-3 gab.,
Augu eļļa,
Ola – 1gab.,
Sezama sēklas, sāls, maltie pipari – pēc garšas,
Zaļumi.

Pagatavošana:

Vistas fileju ar asu nazi sagriežam pēc iespējas plānākās plāksnītēs, pievienot piparus, sāli. Burkānu, sīpolu un kartupeļus notīra un sagriež: sīpols – sīkos kubiciņos, bet burkānu un kartupeļus – plānās šķēlītēs.
Sīpolu ar burkānu apcep augu eļļā līdz zeltainam brūnumam. Kartupeļus uz sausas pannas izcept līdz zeltainam brūnumam. Zaļumus sīki sagriezt.

Olu kārtīgi sakult. Pannu iesmērēt ar augu eļļu un uz tās izlikt filejas slāni, apsmērēt ar olu.

Pa virsu uzlikt kartupeļu, sīpola un burkānu, kā arī zaļumu slāni. Ļoti svarīgi, ka filejas slānis ir brīvs, lai cepšanas gaitā izveidotos “aizzīmogošanas” efektu un gaļa izveidotos sulīga. Kārtas kārtot pēc kārtas, katru filejas slāni obligāti rūpīgi sasmērēt ar sakultu olu. Augšējo kārtu apsmērēt ar olu un apbērt ar sezama sēklām.
Cept cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem, aptuveni 30-40 minūtes, pēc tam palielināt temperatūru līdz 220 grādiem un cept vēl 10 minūtes.
Lūk, tā izskatās vistas gardums šķērsgriezumā – pārsteidzoši sulīga!

avots: VK.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.