1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Brīdinājuma signāls attiecībās – pazīmes, ka reiz krāpsi savu partneri

 

Why-Do-People-in-Happy-Relationships-Still-Cheat-

Vairums cilvēku, kuri ir veselīgās un harmoniskās monogāmās attiecībās, diezin vai mēdz mosties ar sajūtu – “Jā, šodien ir tā diena, kad piekrāpšu savu partneri!”. Tomēr vienas vai otras puses neuzticība var piemeklēt ikvienas attiecības, turklāt pētījumi liecina, ka ar sānsoļiem attiecībās saskaras arvien vairāk laulību.
Šāda statistika šķiet graujoša, tomēr, kā apgalvo attiecību konsultanti, visbiežāk neuzticību ierosinošie faktori attiecībās tiek pamanīti krietni agrāk, pirms sānsolis tiek veikts, taču vairums pāru baiļu vai citu iemeslu dēļ izvēlas par tiem nelikties ne zinis. Kā apgalvo grāmatas I Love You, But I Don’t Trust You autore un attiecību terapeite Mira Kiršenbauma (Mira Kirshenbaum), neuzticība visbiežāk ir rezultāts ilgstošam vēlmju nepiepildījumam, uzticēšanās trūkumam un sevī krātam aizvainojumam.

Protams, jāpiebilst, ka monogāmas attiecības ne vienmēr ir domātas katram, turklāt – it visos dzīves posmos, taču, ja vēlies baudīt partnerattiecības ar konkrēto mīļoto cilvēku, taču savā ikdienā piefiksē turpinājumā minētos brīdinājuma signālus, kas var liecināt par iespējamo sānsoļa veikšanu, visdrīzāk, pienācis laiks nopietnai sarunai ar mīļoto.

Kauna un neērtības sajūta, daloties savās fantāzijās

Iespējams, raizējies par to, ko mīļotais vīrietis par tevi padomās, iespējams, cīnies ar sajūtu, ka konkrētais partneris vispār nav cilvēks, ar kuru kādu no savām seksuālajām fantāzijām realizēt dzīvē. Viņš – gādīgais tēvs, intīmu sarunu laikā mulstošais un tik pierastais… Nē! Par to runāt ar viņu nav iespējams! Kur nu vēl darīt! Un rezultātā tu sāc iztēloties, kā savu vēlmju piepildījumu rodi ar tumsnējo kolēģi vai jauno treneri sporta zālē… Mazliet grēcīgas iztēles ainiņas, līdz, vainas sajūtas mākta, tās atgaiņā, un pievērsies saprātīgākām lietām – piemēram, kā šovakar pagatavot ķirbi, kas jau mēnesi aizņem vietu virtuves skapītī…

Ja šī sajūta tev ir pierasta, ņem vērā, ka tieši neapmierinātība ar seksuālo dzīvi ir izplatītākais iemesls nesaskaņām pāru starpā, kā arī intimitātes trūkumam un, visbeidzot, arī neuzticībai. Pētnieki apgalvo, ka vīrieši krāpj seksuālās garlaicības dēļ, savukārt sievietes – lūkojoties pēc dziļākas emocionālās saiknes un maiguma.

Jebkurā gadījumā – neuzticības pamatā ir nespēja runāt par savām vēlmēm un izjūtām ar partneri, cenšoties piepildījumu rast ārpus laulības gultas. Visticamāk, tevī mītošais tukšums šādi gan tiks mazināts vien īslaicīgi, vēlāk nepatīkamajai sajūtai atgriežoties jau ar jaunu sparu, turklāt, ballīti apmeklējot arī iztrūcinātajai sirdsapziņai.

Lai to novērstu – atceries, vīrieši nespēj lasīt mūsu domas! Tāpēc – runā! Vai, vēl labāk – vienkārši ķeries pie darīšanas un liec viņam gultā beidzot izdarīt visu, ko vēlies!

Un viņš atkal…

Teju katrai no mums ir gadījies iedzert tieši vienu kokteili par daudz un attapties draudzenei vai, vēl ļaunāk, kolēģei stāstām savas likstas un nedienas mīlas frontē. Protams, reizēm, izvērtējot pausto informāciju, atbilstošam klausītājam drīksti uzticēt savas raizes, taču ir atšķirība, vai bēdājies par zeķu kamoliem zem dīvāna, vai klāsti visiem, kuri vien gatavi klausīties, to, cik neciešams ir tavs laulenis.

Kā uzsver Kiršenbauma, arī aprunāšana ir viena no nodevības formām, kas liecina par abpusējas cieņas un rūpju trūkumu. Savukārt tas, kā zināms, ātri vien var novest arī pie fiziskas neuzticības.

Tavs vecums tuvojas jaunai desmitgadei

Iedomājies situāciju: kamēr tavs partneris plāno dzimšanas dienas pārsteigumu, ar ko tevi iepriecināt īpašajā dienā, tu, tuvojoties, piemēram, savai trīsdesmitgadei, divedesmitgadnieces posma izskaņu nosvini ar piedzīvojumiem svešā gultā. Samērā šausminoši, vai ne? Diemžēl, izrādās, cilvēki, kuriem drīzumā gaidāma jaunas desmitgades apritēšana, krāpj biežāk.

Pētnieki šo fenomenu raksturo ar bailēm par aizejošo jaunību un vecumdienu tuvošanos, kā arī sajūtu, ka dzīves laikā kaut kas netiks paspēts. Protams, neuzticības iemesls var būt arī vīrieša rīcība, taču, ja, tuvojoties savai trīsdesmitajai dzimšanas dienai, esi piefiksējusi, ka tevi arvien vairāk valdzina citi vīrieši, nevis pašas vīrs, izvērtē savu sajūtu cēloņus. Tāpat iesakām mīlas dzīves peripetiju vīšanas vietā nospraust lielus mērķus jaunajai desmitgadei vai… Ieskaidrot sev, ka tev mūžam paliks 29, un pie šīs pārliecības pieturēties visu atlikušo dzīvi! Problēma atrisināta!

Mazie baltie meli

Mēs nerunājam par to reizi, ka mīļotā iecienītajā t-kreklā izdedzināji caurumu ar gludekli un pēc tam vainu novēli uz suni, kurš to it kā sagrauzis. Vai nejauši uzsēdies TV pultij un pārtrauci viņa kārotā futbola mača ierakstu, vēlāk izliekoties, ka neko nezini. Reizēm baltie meli, pielietoti ar nolūku pasargāt mīļoto no nepatīkamām izjūtām, ir gluži normāla parādība, taču, ja regulāri ar izlocīšanos, meliem, patiesības noklusēšanu un izvairīšanos runāt par nopietniem jautājumiem piesedz sevi, situācija vairs nebūt nav tik nevainīga…

Piemēram, pētījumā, kā rezultāti publicēti izdevumā Journal of Language and Social Psychology, atklāts, ka cilvēki, kuri ikdienā bieži melo, arī ir neuzticīgāki krietni biežāk. Problēmas novēršanai, pēc attiecību terapeitu domām, ir tikai viens rīcības veids – godīga un atvērta komunikācija it visās dzīves situācijās, neraugoties uz tās sekām.

Kad kaitina tas, neapmierina vēl kaut kas…

Ir tikai likumsakarīgi, ka, laikam ejot, pamanām arī trūkumus mūsu šķietami tik nevainojamā partnera personībā. Viņš ēdot skaļi čāpstina, mēdz aizķerties, šķiet, uz līdzenas vietas, krīzes situācijās pārlieku ilgi domā, kā rīkoties… Šis nelāgo īpašību un paradumu saraksts kļūs bezgalīgs, ja koncentrēsies vien uz tām. Turklāt, nemitīgi domājot par partneri to sliktāko, sev beigu beigās apbrīnojami veiksmīgi arī būsi iegalvojusi, ka viņš patiešām vairs nav tev piemērots. Un tad pie apvāršņa atliks vien parādīties izskatīgajam paziņam, ko sastapi draudzenes vīna vakarā…

Lai pati saviem spēkiem nesagrautu reiz tik rūpīgi celtās attiecībās, izvērtē, kāpēc partneris tevi pēkšņi ir sācis tracināt, un apdomājies, vai situāciju nav iespējams labot. Protams, reizēm nākas sastapt cilvēkus, kuriem, šķiet, ir talants izvēlēties sev pilnībā nepiemērotas otrās pusītes… Tomēr lielākajā daļā gadījumu attiecību panākumu atslēga slēpjas mūsu pašu attieksmē pret konkrēto cilvēku.

untitled

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.