2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

22 neizdomāti iemesli, lai iemīlētu banānus

 

banannnn-1500x1000

  1. Banāni palīdz cīnīties ar depresiju. Tajos ir daudz triptofāna – viela, no kuras izstrādājas serotonīns – laimes hormons. Tāpēc apēdot banānu ir viegli uzlabot sev garastāvokli.
  2. Banāni ir vienīgais auglis, kas pat zīdaiņiem neizraisa alerģisku reakciju.
  3. Kaulu stiprināšana. Banāni palīdz noturēt kalciju organismā, tas kopā ar urīnu netiek no organisma izvadīts, bet gan paliek un tiek izmantot kaulu stiprināšanā. Tas ir īpaši svarīgi kafijas mīļotājiem, kas tieši otrādi kalciju no organisma izvada.
  4. Zarnu mikrofloras uzlabošana. Pateicoties fermentiem, kas ietilpst banānos, vielas, kuras nonāk organismā ar pamata barību, tiek ātrāk uzsūktas.
  5. Aizcietējumi. Banāni ir ļoti noderīgi tiem, kuri cieš no aizcietējumiem. Regulāra banānu lietošana likvidēs šo problēmu.
  6. Banāni palīdz tikt vaļā no tādas problēmas kā grēmas.
  7. Kuņģa čūla. Banānu lietošanas gaitā tiek ielenktas kuņģa sieniņas un tādējādi tiek aizsargātas no agresīvām vielām un skābes barībā, kas veicina čūlu sadzīšanu kuņģī.
  8. Caurejas gadījumā. Tiem, kuri cieš no caurejas, tiek ieteikts lietot banānus. Tas ir ļoti labs atjaunojošs produkts.
  9. Lielais kalcija saturs banāna mīkstumā paglābj no muskuļu krampjiem tos, kuri daudz trenējas.
  10. Pietūkumi. Banānu lietošana ievērojami samazina pietūkumus tiem, kuriem ir tādas problēmas.
  11. Enerģijas avots. Ja pirms treniņa apēdīsi banānu, tad vari trenēties vēl efektīvāk – cukura līmenis nepieaugs pārāk ātri un enerģijas pietiks līdz pat treniņa beigām.
  12. Gremošanas uzlabošanās. Pektīni un helāti, kuri ietilpst banānu sastāvā, labi izvada toksīnus un citas kaitīgās vielas, tādējādi uzlabojot gremošanas procesu.
  13. Sievietēm. Serotonīns un citas noderīgās vielas, kas atrodamas banānos, lieliski samazinat PMS simptomus. Ja menstruāciju laikā apēdīsi banānu, tad tiksi vaļā no sliktā garastāvokļa un nepatīkamajiem simptomiem.
  14. Anēmija. Lielais dzelzs daudzums banāna mīkstumā padara to par vienkāršo obligātu barošanās produktu mazasinības gadījumā.
  15. Sirds saslimšanas. Kālijs, kas banānos daudz atrodams, palīdz uzlabot asinsvadu stāvokli, samazina infarkta un insulta risku, ārstē hipertoniju.
  16. Imunitāte. Banānu sastāvā ietilpst antioksidanti un aminoskābes, un tās, kā zināms, aizsargā organismu un izcili paaugstina imunitāti.
  17. Nieres. Banāni spēj pozitīvi ietekmēt nieru darbību, noderīgās vielas, mikroelementi un vitamīni uzlabo to stāvokli, izvada smiltis un akmeņus.
  18. Nelabums. Banāni ir lielisks līdzeklis, lai tiktu vaļā no nelabuma brauciena laikā vai arī toksikozes gadījumos grūtniecēm.
  19. Nieze no kukaiņu kodumiem. Banāni mizas ir ļoti labs līdzeklis pret kukaiņu kodumiem – vienkārši uz pāris minūtēm pielieciet pie koduma vietas banāna mizas iekšējo pusi.
  20. No karstuma. Banāniem piemīt īpašība samazināt ķermeņa temperatūru. Tas jums palīdzēs drudža vai arī liela karstuma gadījumā.
  21. Atmest smēķēšanu. Lai atbrīvotos no nikotīna atkarības, iesaka ēst banānus – liels daudzums vitamīnu, kālijs, magnijs, palīdz izvadīt nikotīna paliekas no organisma un adaptēties dzīvē bez cigaretēm.
  22. Prāta spēju paaugstināšana. Augstais kālija saturs banānos padara cilvēku spējīgāku uztvert jaunu informāciju, tas nepieciešams gatavojoties eksāmeniem.
avots: soulpost.ru
 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.