5.2 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

5 lietas, kuras ir ļoti svarīgi zināt par pannām un kastroļiem

 

Mēs mājās gatavojam ēdienu un esam pārliecināti par tā lietderīgumu. Bet, maz kurš aizdomājas, ka ēdienu kvalitāte ir atkarīga no tā, kur tas tiek gatavots.

Kā izvēlēties nekaitīgus traukus.

1. Pannas ar pret piedeguma pārklājumu vai ķīmiskais uzbrukums?
Droši, visvairāk strīdu izraisošais variants. Kaut arī, daudzi tādus traukus uzskata par nekaitīgiem, tomēr eksistē vairāki iebildumi. Tukšus teflona traukus nedrīkst stipri uzkarsēt, jo tad izdalās kaitīgi iztvaikojumi.
Cilvēkam parādās gripai līdzīgi simptomi, bet mājas dzīvnieki, piemēram, putni var nomirt. Ja uz pannas cepamās virsmas ir parādījušies bojājumi, to nekavējoties ir jāizmet.
Teflona pannas kalpošanas ilgums – 3 gadi. Tā nav viens no labākajiem variantiem.
1
2. Ērtā plastmasa.
Plastmasas konteineri, kuri paredzēti ēdieniem, ir tik universāli, ka mēs neaizdomājamies par to kaitīgumu. Tos nedrīkst izmantot ēdiena sildīšanai mikroviļņu krāsnī.
Ķīmiskās vielas, kuras ietilpst šo izstrādājumu sastāvā, nokļūst pārtikas produktos. Atceries, plastmasa ir kaitīga apkārtējai videi.
Turklāt, plastmasa ir paredzēta novecošanai un no tās izdalās sairšanas produkti.
2
3. Vecie labie draugi.
Čuguna trauki – klasisks, nekaitīgs variants, kurš ir pārbaudīts daudzu gadu garumā. Gatavojot tādos traukos, ēdiens tiek bagātināts ar dzelzs joniem un kļūst vēl noderīgāks.
Emaljētos traukos var gatavot jebkuru ēdienu un tas būs nekaitīgs jūsu veselībai. Kamēr tādā kastrolī neparādās plaisas… Mazie emaljas gabali un smagie metāli ēdienā – lūk, sekas, ja jūs izmantojat vecus emaljētus traukus.
3
4. Trauslā alternatīva.
Stikla traukus izmanto cepšanai un ēdiena uzglabāšanai ledusskapī. Tajos var sildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī.
Stikls ir ērts un nesatur toksiskas vielas. Skrāpējumi uz stikla virsmas nav bīstami.
4
5. Nerūsējošā metāla trauki.
Kastroļi, kuri pagatavoti no nerūsējošā metāla ir ērti un izturīgi. Kvalitatīvie trauki lieliski saglabā siltumu un nav kaitīgi veselībai. Tajos var gatavot praktiski visu.
5
Ceram, ka šie padomi palīdzēs tev izvēlēties vajadzīgo variantu savai virtuvei. Ļoti svarīgi ir tīrīt traukus ar dabīgiem līdzekļiem.

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.