7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Viņai atnāca īsziņa, kad viņa bija pie automašīnas stūres. Kas notika pēc pāris sekundēm? Šausmas!

 

Liza Marksa bija populāri savu vienaudžu stundentu vidū. Skaistā blondīne no Merilendas štata jau sāka strādāt par modeli, viņai patika ballēties ar draugiem, iet uz ballītēm un spēlēt futbolu. Kā jau lielākajai daļai jauniešiem un meitenēm, viņa domāja, ka ir neuzvarama..

  1. gadā viņas dzīve izmainījās vienā briesmīgā mirklī.

Lizai bija 18 gadi, kad viņa novērsa acis no ceļa, lai paskatītos, kāda īsziņa viņai ir atnākusi telefonā. Pēc sekundes viņas “Mazda” ieskrēja evakuatorā, kurš gaidīja iespēja nogriezties pa kreisi.

Liza tajā briesmīgajā avārijā brīnumainā kārtā izdzīvoja. Kaut arī viss varēja būt savādāk: viņa, kā jau visi jaunieši, brauca ātri, un viņas automašīna bija pārāk maza, lai viņu droši aizsargātu. Un viņas fiziskās un emocionālās rētas būs ar viņu uz visiem laikiem.  

Nākamo mēnesi pēc avārijas viņa pavadīja reanimācijā. Viņas seja kļuva bezformīga. Meitene ar vienu aci palika akla…Šo sarakstu var turpināt un turpināt.

Kas ir vēl sliktāk, viņas draugu loks sāka samazināties jau uzreiz pēc traģēdijas. Vientulības sajūta sāka apņemt Lizu. 

2014.gadā viņa kopā ar savu mammu uztaisīja video, kurā pastāstīja, cik svarīgi ir nekad nenovērsties no automašīnas vadīšanas procesa. NEKAD!

Video iznāca tik spēcīgs, ka tas kļuva gandrīz vai par vīrusu, un tas savāca vairākus miljonus apskatu.

Mēs uzskatām, ka šis video ir jāredz katram. Bet, lai neskatītos video angļu valodā, varat iztikt ar tekstu zemāk. 

Līdz avārijai Liza bija tipiska pirmkursniece: populāra, sabiedriska un spējīga lietot viedtelefonu. “Es telefonu izmantoju, liekas, katru sekundi. Tas bija kopā ar mani katru minūti, katru stundu. Kad man nebija telefona, es tūlīt pat sajutos vientuļa”, – stāsta viņa.

1

Viņa un viņas draugi daudzas reizes bija dzirdējuši vecāku un valsts iestāžu brīdinājumus par īsziņu rakstīšanu. Protams, ka tie tika ignorēti. Jo visi viņas draugi taču darīja tieši tāpat. “Es domāju, ka esmu neuzvarama un neievainojama. Tagad ir skaidrs, kāda muļķe es esmu bijusi”!  

2

Kad viņai bija 18 gadi, Liza novērsās no ceļa, lai pārbaudītu, kurš viņai kaut ko ir atrakstījis. Un tūlīt pat ietriecās evakuatorā uz pagrieziena.

3

Viņas dzīve jau nekad vairs nebūs tāda, kā iepriekš. Īsziņu, starp citu, viņai bija sūtījusi mamma. Viņa nezināja, ka meita ir pie stūres. Nākamo mēnesi Liza pavadīja reanimācijā.

4

Liza tagad ar vienu aci ir akla. Viņa ir zaudējusi savu valdzinājumu un cieš no gandrīz pilnīga dzirdes zuduma. Viņa vairs nevar uz saviem vaigiem ieraudzīt asaras un nevar iemigt bez speciālu tablešu palīdzības.

5

Gan pati Liza, gan viņas mamma Betija ir pārdzīvojušas īstas šausmas. Viņas abas vēroja, kā meitenes draugi sāka pazust no viņas dzīves. Betija atceras, kā vienrez iegājusi meitas Facebook kontā. Viņa bija pāris minūtes atpakaļ ierakstījusi: “Varbūt kāds var ar mani šodien pastaigāties? Man vairs nav neviena drauga”.

6

2014.gadā Liza un viņas mamma pēc ASV ceļu satiksmes drošības direkcijas departamenta lūguma izveidoja video par to, cik svarīgi ir nekad nenovērsties no ceļa automašīnas vadīšanas procesā.

7

Meitene ir kļuvusi par slavenību. Kopā ar mammu viņas ir sākušas braukāt pa valsti, lai uzrunātu jaunus cilvēkus un stāstītu par to, kā jāuzvedas automašīnas vadīšanas laikā.

8

Ja jūs braucat pa ceļu, un tajā brīdī kāds jums kaut ko atraksta, nelasiet to. Pat neskatieties uz telefona pusi. Tas nav tā vērts”.

9

avots: lifter.com.ua

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.