7.2 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

10 labākie Vadima Zēlanda citāti

 

58

1. Iemācieties gūt baudu no slikta laika, no rindām, no satiksmes korķiem, no jebkura negatīva. Tāds sava veida mazohisms pamazām attīrīs debesis virs Jūsu Pasaules. Jums jāaizdomājas vien pie tā, kādu labumu variet gūt no tādas vai citādas nepatīkamas lietas. Un tā tas arī būs – paši pārliecināsieties ne reizi vien!

2. Kad jūs pārstāsiet vienkārši gribēt un mērķtiecīgi nolemsiet, ka Jums tas būs, tad jūs to saņemsiet.

3. Grūtāk par visu ir prast gaidīt, saglabājot situācijas saimnieka mieru. Pārbaudījumu jāiztur, ieturot pauzi, kuras laikā nekas nenotiek.

4. Izrādot neapmierinātību vai lamājot jebko – valdību, ierēdņus, futbolistus, laiku, kolēģus, kaimiņus, tuviniekus, nerunājot nemaz par bērniem, – jūs pasaules spogulī translējat ļoti nepatīkamu tēlu un saņemiet atbilstošu realitāti atspulgā.

5. Ļaujiet sev būt pašam – tas nozīmē, pieņemt sevi ar visām savām nepilnībām. Ļaut otram būt pašam – nozīmē noņemt no viņa savu cerību un gaidu projekcijas. Rezultātā situācija, kad viens grib to, ko otrs nepieņem, atrisināsies pati no sevis.

6. Savā realitātē jūs skatieties to kino, kas griežas jūsu Projektorā. Ko uzzīmēsiet, to ieraudzīsiet. Problēma ir vien tajā, ka cilvēki dara otrādāk: ko redz, to zīmē. Saprotiet atšķirību?

7. Brīnums notiks tikai tad, ja jūs salauzīsiet ierasto stereotipu un domāsiet ne par līdzekļiem, ar kuru palīdzību sasniegt mērķi, bet gan – par pašu mērķi.

8. Ja jums brīžam šķiet, ka esat “ne no šīs pasaules”, vai arī, ka ar šo pasauli “kaut kas nav kārtībā”, tātad esat gandrīz vai jau pamodies. Lieliski!

9. Ja jūs stūrgalvīgi un neatlaidīgi domās griezīsiet Savu Kino un soļosiet uz Savu Mērķi, realitāte agri vai vēlu sāks atbilst tam. Realitātei vienkārši nav kur likties – tāda ir tās īpašība. Ne tikai jūs esat atkarīgi no realitātes, bet arī viņa – no jums. Jautājums tikai ir tajā, kuram pieder Iniciatīva.

10. Tas, ko jums viennozīmīgi nevajag darīt – tas ir vilties savā dzīvē. Jūs nedrīkstiet domāt, ka tā nav izdevusies. Nevienā vecumā tā nedrīkst domāt. Šajā dzīvē nekas nav velti. Un viss tikai sākas – jebkurā laikā, jebkuros apstākļos un pie jebkuriem noteikumiem.

avots: gintafiliasolis.wordpress.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.