Sastāvdaļas:
– 8 lieli kartupeļi
– 200 grami šķiņķa
– 150 grami cietā siera
– glāze skābā krējuma
– pusīte sīpola
– pusīte diļļu saišķīša
– pusīte pētersīļu saišķīša
– sāls
– maltie pipari pēc gaumes
Pagatavošana:
1. Kartupelīšus kārtīgi nomazgājam un novāram ar visu mizu, atidzisušus notīram.
2. Tālāk sagriežam katru kartupelīti uz pusēm, un uzmanīgi ar karotīti izņemam mīkstumu no vidus, izveidojot tādas kā laiviņas.
3. Šķiņķi un sīpolu smalki sagriežam, sarīvējam sieru uz rupjās rīves, zaļumus sasmalcinam un samaisam kopā ar izņemto kartupeļu masu.
4. Visu samaisam, pievienojam skābo krējumu, sāli un piparus pievienojam pēc izvēles.
5. Pēc tam katrā kartupeļu “laiviņā” liekam iegūto masu.
6. Laiviņas liekam cepeškrāsnī 220 – 250 grādos cepties aptuveni pusstundu.
7. Tādas kartupeļu “laiviņas” mundierī var pasniegt gan kā karsto, gan arī kā auksto ēdienu.
avots: VK.com