5.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Pirmajā brīdī šķiet, ka aiz loga uzziedējusi sakura. Bet jūs būsiet pārsteigti, kad uzzināsiet, kas tas ir…

 

Reiz aiz bijušās skolas loga Japānas pilsētā Ivakā uzplauka krāšņi sakuras ziedi. Ēka bija nokalpojusi savu laiku un tika paredzēta nojaukšanai, tāpēc košie ziedi uz tukšo sienu fona izskatījās ļoti daudznozīmīgi…

Izrādījās, ka notikušais ir nevis brīnums, bet gan interesants mākslinieka Josukes Tana (Yosuke Tan) projekts. Viņš ir pazīstams ar to, ka glezno uz pamestu ēku sienām. Jo pēc viņa domām, katra māja ir kas vairāk kā vienkārša celtne. Pamestas ēkas nes sevī to cilvēku enerģiju, kas tajās dzīvojuši, strādājuši vai mācījušies. Šīs celtnes ir būtiska vēstures daļiņa. Un, pat ja tām jādod vieta jaunākām mājām, ar saviem zīmējumiem Josuke Tans dod ēkām iespēju pienācīgi aiziet no šīs pasaules.

1

Lai godinātu skolas piemiņu pirms nojaukšanas, dažādu gadu absolventi sapulcējās pie “vecenītes” sienām un palīdzēja Josukem Tanam īstenot viņa ieceri dzīvē.

2

Mākslinieks nolēma nokrāsot skolas logus ar ziedošu sakuru izlūziju. Viņa ieceres realizācijā roka bija jāpieliek visiem sanākušajiem skolēniem.

3

Mākslas darbam tika iztērēti 27 litri krāsas, bet instrumentu vietā izmantoja…absolventu plaukstas! Skolēni atstāja savu roku nospiedumus uz loga, un kopā tie savienojās ziedoša koka gleznā.

4

“Katrs no sanākušajiem nodeva skolas ēkai savu siltumu. Tādā veidā skolēni godināja skolas, kurā viņi auga un guva zināšanas, piemiņu, ” – saka Josuke Tans.

5

Josukes Tana ideja pārsteidz ar savu oriģinalitāti. Ja arī tevi aizrāvusi viņa daiļrade, noteikti pastāsti par to saviem draugiem!

avots: vmirechudes.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.